Glitter-asuja, leuanvetoja ja villejä tuuletuksia urheilukatsomossa – tuliko pääministeri Sanna Marinista median lemmikki?

Onko pääministeri Sanna Marinista tullut median lemmikki? Viestintäasiantuntija Katleena Kortesuo vastaa 2:18
Onko pääministeri Marin median lemmikki ja jos niin miksi? Katso tietokirjailijan kommentit!

Sadat tuhannet ihmiset seuraavat pääministeri Sanna Marinia sosiaalisen median kanavissa ja ihailevat tämän tyyliä ja urheilusuorituksia. Faneja on ympäri maailman ja jopa Euroopan suurin sanomalehti Bild hehkuttaa Suomen pääministerin cooliutta.

Viestintäasiantuntija ja tietokirjailijaKatleena Kortesuonmukaan myösmedia voi ihastua poliitikkoon. Muun muassa pääministeri Sanna Marin on selkeästi ollut palvovien otsikoiden kohteena.

– Eihän se ole Marinin vika. Hän tekee juuri sellaista politiikkaa kuin hän haluaa. Media ei kuitenkaan saisi mennä palvonnan kelkkaan, sillä se on vähän vaarallista, Kortesuo toteaa.

Median joillekin poliitikoille antaman ihailun varsinaista syytä on Kortesuon mukaan hankala arvioida.

– Esimerkiksi myös Alexander Stubb nautti aivan käsittämätöntä palvontaa poliittisen uransa jossain vaiheessa. Hänen kielitaitoaan ja urheilullisuuttaan ihailtiin. Media ei kuitenkaan koskaan saisi katsoa ketään ylöspäin.

Voiko Marinin suosio vielä romahtaa?

Usein monet suurta mediasuosiota nauttineet henkilöt ovat jossain vaiheessa tulleet ryminällä alaspäin. Näin kävi myös entiselle pääministeri Stubbille ja rikoksista tuomitulle laulaja Jari Sillanpäälle.

Voiko Marinille käydä vielä samoin?

– Media tykkää rakentaa narratiiveja. Mikään ei ole medialle houkuttelevampaa kuin se, että ylhäältä vedetään joku alas ja jokin supersuosittu romahtaa, Kortesuo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat