Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Gisselbrecht Riesling 2002

Julkaistu 26.11.2004 06:00
  • Ranska, Alsace
  • Willy Gisselbrecht, AC Alsace
  • Nro 544397
  • Hinta € 10,98

Gisselbrecht on perheyritys, joka on tuottanut viinejä Alsacessa aina 1600-luvulta lähtien. Kun muut vielä möivät viininsä tynnyreissä, aloitti perustaja Willy Gisselbrecht viiniensä pullotuksen. Suku on kotoisin Dambach la Villen alueella Selestatin kaupungin länsipuolelta.

Toisen maailmansodan jälkeen Gisselbrechtit olivat ensimmäisten saksalaisten tilallisten joukossa keskittymässä pelkästään viinin viljelyyn. Seuraava sukupolvi Léon Gisselbrechtin johdolla kehitti tuotantoa ja vei talon viinit Euroopan huippuravintoloiden pöytiin.

Nykypäivänä viinitilaa johtavat Philippe ja Claude jotka ovat ottaneet viinien laadun silmäteräkseen. Yhtiön omistuksessa on 17 hehtaaria viiniviljelmiä ja talo tuottaa perusviiniensä lisäksi Alsace Grand Cru viinejä. Ne tulevat Muenchberg and Frankstein tarhoilta ja ne myydään Domaine Léon sarjan nimellä. He tekevät myös mielenkiintoista neljän lajikkeen sekoitetta valkoista Cuvée Barengartenia ja Cremant d’Alsace-kuohuviiniä.

Gisselbrecht Riesling 2002 on väriltään kirkas ja vaalea vihertävän keltainen. Tuoksu on puhdas, raikas ja nuori sekä kohtalaisen runsas. Siinä on hentoa trooppisuutta, joka tulee kypsistä rypäleistä, sekä aavistus mineraalisuutta petrolisen tuoksun muodossa. Alkumaku on lähes kuiva hedelmäinen ja raikkaan hapokas. Maussa tulevat esille samat elementit kuin tuoksussakin. Vaikka viinissä on aavistus jäännössokeria, se vain korostaa kypsää hedelmää. Jälkimaku on pitkähkö ja se päättyy sitruunan makuun. Tasapainoinen viini, jolle povaan vielä kymmenen vuoden pulloikää. Tarjoa tämä viini noin 8-asteisena.

Minkä kanssa?

Tämä on loistava viini vaaleille haudutetuille kalaruoille, kuten vaikkapa siialle. Kokeile myös erilaisten piiraiden kuten purjosipulipiiraan kanssa. Käy hyvin myös aperitiivista.

Viiniarvostelu: sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"