Gisselbrecht Riesling 2002

  • Ranska, Alsace
  • Willy Gisselbrecht, AC Alsace
  • Nro 544397
  • Hinta € 10,98

Gisselbrecht on perheyritys, joka on tuottanut viinejä Alsacessa aina 1600-luvulta lähtien. Kun muut vielä möivät viininsä tynnyreissä, aloitti perustaja Willy Gisselbrecht viiniensä pullotuksen. Suku on kotoisin Dambach la Villen alueella Selestatin kaupungin länsipuolelta.

Toisen maailmansodan jälkeen Gisselbrechtit olivat ensimmäisten saksalaisten tilallisten joukossa keskittymässä pelkästään viinin viljelyyn. Seuraava sukupolvi Léon Gisselbrechtin johdolla kehitti tuotantoa ja vei talon viinit Euroopan huippuravintoloiden pöytiin.

Nykypäivänä viinitilaa johtavat Philippe ja Claude jotka ovat ottaneet viinien laadun silmäteräkseen. Yhtiön omistuksessa on 17 hehtaaria viiniviljelmiä ja talo tuottaa perusviiniensä lisäksi Alsace Grand Cru viinejä. Ne tulevat Muenchberg and Frankstein tarhoilta ja ne myydään Domaine Léon sarjan nimellä. He tekevät myös mielenkiintoista neljän lajikkeen sekoitetta valkoista Cuvée Barengartenia ja Cremant d’Alsace-kuohuviiniä.

Gisselbrecht Riesling 2002 on väriltään kirkas ja vaalea vihertävän keltainen. Tuoksu on puhdas, raikas ja nuori sekä kohtalaisen runsas. Siinä on hentoa trooppisuutta, joka tulee kypsistä rypäleistä, sekä aavistus mineraalisuutta petrolisen tuoksun muodossa. Alkumaku on lähes kuiva hedelmäinen ja raikkaan hapokas. Maussa tulevat esille samat elementit kuin tuoksussakin. Vaikka viinissä on aavistus jäännössokeria, se vain korostaa kypsää hedelmää. Jälkimaku on pitkähkö ja se päättyy sitruunan makuun. Tasapainoinen viini, jolle povaan vielä kymmenen vuoden pulloikää. Tarjoa tämä viini noin 8-asteisena.

Minkä kanssa?

Tämä on loistava viini vaaleille haudutetuille kalaruoille, kuten vaikkapa siialle. Kokeile myös erilaisten piiraiden kuten purjosipulipiiraan kanssa. Käy hyvin myös aperitiivista.

Viiniarvostelu: sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja