Mainos

Gävlen olkipukki yritettiin polttaa heti

Gävlen kaupungin iso perinteinen olkipukki on yritetty jälleen polttaa Ruotsissa. Silminnäkijän mukaan kaksi miestä hiipi varhain aamulla bensiinikanisterin kanssa pukin luo.

Miehet ylittivät olkipukkia suojaavan aidan ja olivat kaatamassa bensiiniä pukin jaloille. He kuitenkin pelästyivät ja pakenivat paikalta, kun pukkia valokuvaamassa ollut ohikulkija alkoi huutaa heille. Pukki selvisi välikohtauksesta vahingoittumattomana.

Viikonlopuksi valmistunut olkipukki on määrä vihkiä tänään ilotulitusten saattelemana Gävlessä.

Pukki on pystytetty kaupungin keskustaan vuodesta 1966 lähtien, ja ainakin 24 kertaa se on sytytetty palamaan. Viime vuonna pukki ehti koristaa kaupungin Linnantoria vain viisi päivää ennen kuin joku tuikkasi sen tuleen.

Tänä vuonna pukkikomitea on valjastanut vartiointiliikkeen suojelemaan pukkia tihutyöntekijöiltä. Olkipukin kuulumisia voi seurata pukin omilta nettisivuilta löytyvän blogin ja nettikameran sekä Twitterin välityksellä.

Edellisen kerran pukki selvisi joulunajasta palamatta vuonna 2010. Samana vuonna kaksi miestä tarjosi vartijalle 50 000 kruunua (noin 5700 euroa) siitä, että tämä jättäisi pukin vartioimatta hetkeksi. Miehet aikoivat tiettävästi siepata pukin helikopterin kyytiin ja lennättää sen Tukholmaan.

Vuonna 2001 pukin sytytti palamaan amerikkalainen turisti. Hänet tuomittiin kuukaudeksi vankilaan ja maksamaan 100 000 kruunun (noin 11500 euron) sakot. Mies kertoi luulleensa, että pukin polttaminen on perinne ja laillista.

Gävlen olkipukkia voi seurata reaaliajassa nettikameran kautta täältä.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.