Game of Thrones -sarjassa Euron Greyjoyta näyttelevä Pilou Asbæk: "Suomessa nimeni on ääneen sanottuna ilmeisesti mielenkiintoinen"

Tanskalaistähti Pilou Asbæk puhuu etunimestään 5:49

Pilou Asbæk nähdään pääroolissa Arto Halosen ohjaamassa elokuvassa. Tanskalaistähti suhtautuu huumorilla suomalaisilta kuulemaansa tietoon siitä, että hänen etunimensä kuulostaa Suomessa hieman hassulta.

Näyttelijä Pilou Asbæk, 36, vieraili viime viikolla Suomessa Arto Halosen ohjaaman The Guardian Angel -elokuvan tiimoilta.

Tanskalainen Asbæk tunnetaan parhaiten roolistaan Euron Greyjoyna suositussa Game of Thrones -sarjassa. Mies on näytellyt sarjassa kuudennesta tuotantokaudesta lähtien.

Pilou Asbæk kertoo MTV.fin haastattelussa muun muassa etunimensä suomalaisissa herättämistä reaktioista. Leppoisan hyväntuulinen näyttelijätähti päätyy kertomaan myös vitsejä suomalaisista.

– Katsonko kameraan vai sinuun? En saa ikinä katsoa kameraan. Elokuvia tehdessä kameraan ei katsota, paitsi jos kyseessä on niin sanotusti iso statement. Tai jos näyttelee vaikkapa Darren Aronofskyn elokuvassa, Asbæk pohtii videohaastattelussa.

– Minulle kuuluu hyvää. Erityisesti siksi, että et käyttänyt etunimeäni kysyessäsi asiaa. Etunimeni on ääneen sanottuna ilmeisesti erittäin mielenkiintoinen Suomessa.

Milloin Asbæk kuuli ensimmäisen kerran etunimensä erikoisuudesta Suomessa?

– Ennen kuin minusta tuli ammattinäyttelijä, osallistuin Virossa järjestettyyn amatöörinäyttelijätapahtumaan. Siellä oli mukana suomalaisryhmä, joka oli aivan mieletön, mies muistelee.

– Tapasin heidät heidän esityksensä jälkeen. Esittelin itseni ja he alkoivat nauraa. Sitten he kertoivat minulle, että "Pilou, sinun nimesi tarkoittaa Suomessa naisen sukupuolielimiä". En tiennyt, mutta sillä hetkellä tiesin.

Tv-katsojille Asbæk tuli tutuksi vuosina 2010–2013 tehdyssä Vallan linnake -tanskalaissarjassa. Vuonna 2017 ilmestyneessä Ghost in the Shell -tieteiselokuvassa hänellä oli miespäärooli Scarlett Johanssonin rinnalla.

Asbæk vieraili Suomessa myös syksyllä 2017. Hän sai Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla Nordic Flair -palkinnon, joka jaetaan elokuva-alalla työskentelevälle ja pohjoismaista osaamista tunnetuksi maailmalla tekevälle henkilölle.

The Guardian Angel sai ensi-iltansa Suomessa torstaina 29. maaliskuuta 2018. Lisätietoa elokuvasta löytyy täältä.

Katso Pilou Asbækin videohaastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa!

Lue myös:

    Uusimmat