Game of Thrones murskaa draamojen Emmy-ennätyksiä

Hittisarjalla on mahdollisuus rikkoa oma ennätyksensä jo tulevana viikonloppuna.

Draamasarja Game of Thrones on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä televisiosarjoista, eikä ohjelman voittokulku näytä laantumisen merkkejä.

Viime vuonna Game of Thrones kamppaili eniten Emmy-palkintoja pokanneen draamasarjan tittelistä yhdessä West Wing ja Hill Street Blues -sarjojen kanssa. Kaikilla kolmella oli viime vuoden puolella 26 pystiä ansaittuna.

Viime viikonlopun aikana jaettiin vuoden 2016 Creative Arts Emmy -palkinnot, ja nyt fantasiasarja on rohmunnut kaikkiaan 35 palkintoa – rikkoen aiemmat ennätykset.

Sarja keräsi peräti yhdeksän palkintoa gaalan aikana. Palkintoja sateli visuaalisista tehosteista, editoinnista, äänitehosteista ja maskeerauksesta sekä puvustuksesta.

Tämän vuoden Emmy-gaala ei kuitenkaan ole vielä paketissa. Tämän viikon sunnuntaina jaetaan nimittäin primetimen Emmyt. Game of Thrones keräsi tänä vuonna peräti 23 ehdokkuutta, joihin kuuluu muun muassa ohjaus ja käsikirjoitus. Viisi sarjan tähdistä – Kit Harington, Peter Dinklage, Maisie Williams, Emilia Clarke ja Lena Headey – kisaa parhaan sivuosanäyttelijän roolista, mutta vain kaksi heistä voi voittaa.

Vaikka Game of Thrones ei voittaisi ensi viikonloppuna pystin pystiä, olisi se silti kaikkien aikojen eniten Emmyjä voittanut draamasarja.

Mutta vielä on hittisarjallakin ennätyksiä rikottavanaan, nimittäin matkaa kaikkein palkituimmaksi televisiosarjaksi on vielä. Saturday Night Live on nimittäin kerännyt historiansa aikana peräti 48 Emmy-pystiä.

Game of Thronesin seitsemännen tuotantokauden kuvaukset käynnistyivät hieman myöhässä, joten on olemassa mahdollisuus, ettei sarja pääse mukaan Emmy-kamppailuihin ensi vuonna.


Lue myös:

    Uusimmat