Frodo, Kuu ja Muna – näin omituisia nimiä Suomesta löytyy, katso lista!

Etkö keksi, minkä nimen antaisit lapsellesi? Inhoatko nimeäsi ja kaipaat lohtua? Ei hätää – kumpaankin ongelmaan on olemassa ratkaisu, nimittäin Väestörekisterikeskuksen nimihaku, josta löytyy hupsujakin nimiä!

Väestörekisterikeskus.fi tarjoaa kansalaisille nimipalvelun, jonka avulla maastamme voi hakea etu- ja sukunimiä. Jokainen on kuullut nimivitsin Heli Kopterista, mutta tiesitkö, että Suomesta löytyy myös Peuroja, Belloja ja Obeja?

Nimipalvelussa etunimien tarkkaa lukumäärää ei näytetä, jos nimiä on Suomessa käytössä vain muutama. Jos henkilöitä siis on "noin viisi", heitä voi todellisuudessa olla myös vähemmän.

Nimi leffan tai sarjan mukaan

Ridge-nimisiä naisia on Suomessa alle kymmenen, ja miehiäkin saman verran. Brooke-nimisiä neitoja on alle 32, ja miehiäkin alle kymmenen. Kauniiden ja Rohkeiden huippuhetki lienee siis jo takana!

Twilight-saaga on tullut Suomeenkin: Bella-nimisiä naisia on Suomessa 222, ja samalla nimellä siunattuja miehiä alle viisi. Suurin osa Bella-nimistä on annettu vuosina 2000-2009. Edward-nimisiä miehiä maastamme löytyy 1672, ja naisia alle kymmenen.

Oletko Star Wars-fani? Nimeä lapsesi Obiksi, hän ei olisi maassamme yksin: Obi-nimisiä miehiä ja naisia on kumpaakin noin kymmenen.

Ja ah, kyllä se Taru sormusten Herrasta on sitten hyvä kirja – ja elokuva. Mikä muu selittäisi sen, että Suomessakin astelees sekä 15 mies- että naispuolista Frodoa?

Ruokaa nimeksi?

Omena-nimisiä naisia Suomessa on noin 41, miehiä alle 20. Luumuja löytyy kummankin sukupuolen joukosta noin 15. Jaffa-nimen on saanut noin viisi miestä ja viisi naista: Klementiinaksi on ristitty viisi miestä ja naista.

Muna-nimisiä naisia maassamme on noin 64, miehiä taas noin 15. Parsoja Suomessa on miehiä ja naisia kumpaakin 15 kipaletta. Laventeliksi on kastettu kymmenen ihmistä.

Ovatko hedelmät liian tervehenkisiä lapsesi nimeksi? Raflaavalla Coca-nimellä on ristitty viisi naista ja viisi miestä. Saman verran on Cola-nimisiä.

Estrellaksi on ristitty noin 15 naista ja noin 15 miestä. Sipsi-nimisiä naisia ja miehiä on kumpiakin viisi; saman verran on Chokoja.

Kuutti ja muut eläimet

Söpö eläin lapsen nimeksi? Miksei! Cat-nimisiä miehiä ja naisia on kumpaakin maassamme alle viisi kipaletta, samoin Peura-nimisiä ihmisiä.

Hau-nimellä on siunattu noin 20 naista ja 20 miestä. Etunimen Mau taas on saanut sekä 15 miestä että naista!

Kuutti-nimisiä naisia on alle kymmenen, miehiä taas noin 169. Metsälintuja Suomesta löytyy noin 20; Pulu-nimellä on kastettu 30 henkilöä.

Muuta erikoista

Jos nämä nimet eivät olleet tarpeeksi outoja, huomioi myös, että Suomesta löytyy esimerkiksi…

10 Jirco-Rico-nimistä ihmistä

10 Homo-nimistä ihmistä

10 Orkkuli-nimistä ihmistä

20 Killu-nimistä ihmistä

20 Jöije-nimistä ihmistä

60 Kuu-nimistä ihmistä

62 Ortamo-nimistä ihmistä


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstrock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja