Häätö uhkaa Trumpia: viranomaisten mukaan ex-presidentti ei voi asua Mar-a-Lagossa vakituisesti – myös golf-asiakkaat kaikkoavat

Kirjaväite: Trumpilla KGB-yhteyksiä 40 vuoden ajalta 2:08
Video: Kirjaväitteen mukaan Trumpilla olisi ollut KGB-yhteyksiä

Yhdysvaltojen ex-presidentin asuminen Floridan Palm Beachissa sijaitsevassa Mar-a-Lagossa voi rikkoa Trumpin ja kaupungin välistä sopimusta, kertoo uutiskanava CNN.

Kaupungin mukaan Trump teki kiinteistön ostaessaan sopimuksen, jossa muun muassa rajoitetaan vuotuinen oleskeluaika kiinteistössä kolmeen viikkoon. Palm Beachin viranomaisten mukaan kiinteistö on myyty yrityskäyttöön, eikä siellä voisi asua vakituisesti.

Trump Organization -konserni vakuutti joulukuussa CNN:lle, ettei ole olemassa sopimusta, joka estää Trumpia käyttämästä Mar-a-Lagoa asuinpaikkanaan. Trump vietti jo presidenttinä ollessaan Mar-a-Lagossa paljon aikaa suosikkilajinsa golfin parissa.

Yritystoiminnan harjoittamiselle Mar-a-Lagossa annettiin muitakin ehtoja. Kerholla saisi muun muassa olla maksimissaan 500 jäsentä. Lisäksi ehtoja oli myös liikenteeseen ja pysäköintiin liittyen.

Golf-klubin jäsenet kaikkoavat

Myös Trumpin Mar-a-Lagosiin perustama golf-klubi on vastatuulessa, sillä se kärsii orastavasta jäsenkadosta. Mar-a-Lagoa käsittelevän kirjan kirjoittanut historioitsija Laurence Leamer on kertonut useiden aiemmin lojaalien kerhojäsenten jättäneen Mar-a-Lagon, koska he eivät loppiaisena tapahtuneen kongressin mellakan jälkeen halua olla enää missään tekemisissä Trumpin kanssa.

Ex-presidentti palasi Mar-a-Lagoon reilu viikko sitten seuraajansa presidentti Joe Bidenin virkaanastujaispäivänä. Trump ei osallistunut Bidenin virkaanastujaisiin.

Trumpin asumista saatetaan käsitellä jo runsaan viikon päästä Palm Beachin kaupunginvaltuuston kokouksessa. Kokouksen esityslistaa ei kuitenkaan ole CNN:n mukaan vielä julkistettu. 

Päivitys kello 12.33: Juttua ja otsikkoa täydennetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat