Mainos

Finnveralle EU-rahaa

Finnvera Oyj:n EU-rahoituksesta on allekirjoitettu sopimus tänään Oulussa. Pientä ja keskisuurta yritystoimintaa ja vientiä edistävä valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera on ollut keväästä 2001 mukana Suomen EU-ohjelmissa.

Sopimuksen allekirjoittivat Suomen puolelta kauppa- ja teollisuusministeriö ja Finnvera sekä EU:n komission puolelta aluepolitiikan pääosaston pääjohtaja Guy Crauser.

Lainamuotoista EU-rahoitusta on jo aiemmin käytetty muutamissa EU:n jäsenmaissa, mutta vasta viime keväänä EU:ssa voitiin sopia yhteisistä pelisäännöistä. Suomi allekirjoitti sopimuksen ensimmäisenä EU:n jäsenmaana.

Euroopan aluekehitysrahasto EAKR on Suomen valtion ohella rahoittamassa Finnveran lainojen korkotukea ja osallistuu investointilainojen riskin jakamiseen. Finnveran EU:lta ja valtiolta saama rahoitus on vuositasolla 15 miljoonan euron suuruusluokkaa.

Uusia yrityksiä ja työpaikkoja


Keväästä 2001 alkaen tähän asti Finnveran EU-toimintaa on toteutettu esisopimuksen nojalla. Suomen EU-ohjelmista saamillaan varoilla Finnvera on myöntänyt lähes 3000 lainaa lainapääomaltaan yhteensä noin 160 miljoonaa euroa.

Huhtikuusta 2001 kesäkuuhun 2002 Finnveran EU-rahoitteiset lainat olivat vaikuttamassa noin 1000 uuden yrityksen syntymiseen Suomen tavoite 1- ja tavoite 2-alueilla. Finnveran EU-rahoituksella on luotu kaikkiaan yli 3000 työpaikkaa viime vuoden huhtikuun ja tämän vuoden kesäkuun välisenä aikana.

EU-ohjelmat jatkuvat nykyisellään vuoden 2006 loppuun. Valmistautuminen sen jälkeiseen uuteen ohjelmakauteen on jo alkanut EU:ssa. Seuraavalla ohjelmakaudella laina-, takaus- ja pääomasijoitustyyppiset keinot saattavat olla nykyiseen verrattuna vielä selvästi merkittävämmässä asemassa, Oulun tilaisuudessa arvioitiin.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.