Finnkampen käyntiin lauantaina

Jääkiekon ensimmäinen "Finnkampen" pelataan tänä viikonloppuna, kun Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen maaotteluhengessä. A-maajoukkueiden lisäksi kisassa ovat mukana naisten maajoukkueet, alle 20-vuotiaiden maajoukkueet sekä poikien ja tyttöjen alle 18-vuotiaiden maajoukkueet.

Finnkampen otellaan lauantaina Södertäljessa ja sunnuntaina Helsingin jäähallissa. Lauantaina toisensa kohtaavat miehet ja U 18-tytöt, sunnuntaina miehet toistamiseen sekä naiset ja U 18-pojat. Turnaukseen lisäjännitystä tuovat tekniikkakilpailut, joita nähdään jokaisen ottelun toisen ja kolmannen erän alussa.

Alle 20-vuotiaiden osalta mukaan lasketaan viime viikonvaihteessa Tshekin turnauksessa pelattu Suomen ja Ruotsin välinen kamppailua. Tuossa pelissä pikkuleijonat saivat kylmää kyytiä, sillä Ruotsi voitti ottelun 7-3.

Leijonille tämä on ensimmäinen A-maaottelu Jukka Jalosen komennossa. Edellisen kerran Suomi ja Ruotsi iskivät yhteen Ceska Pojistovna Cupissa huhtikuun lopulla. Tuon pelin Suomi vei nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Jalosen valitsemassa Leijonajoukkueessa on mukana pääasiassa Suomessa pelaavia kiekkoilijoita. Ruotsissa kruunuja tienaavia pelaajia on mukana kolme, näistä Hannes Hyvönen ja Petri Pakaslahti pääsevät Södertäljessä näyttämään kykyjään kotikaukalossaan.

Pieniä muutoksia Jalonen joutui Leijonien kokoonpanoon tekemään. Ilveksen maalivahti Hannu Toivonen ja SaiPan hyökkääjä Jarkko A. Immonen jäivät Finnkampenista pois. SaiPan Iiro Tarkki korvasi Toivosen, Immoselle ei nimetty korvaajaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat