Mainos

Finnairin uusi pomo: Tilanne on vakava

Finnairin uusi toimitusjohtaja Mika Vehviläinen joutui esittelemään uransa alkajaisiksi historiallisen synkät talousluvut: lentoyhtiön tappio yli kaksinkertaistui viime vuonna 134 miljoonaan euroon.

- Tilanne on vakava, mutta Finnair ei ole missään nimessä kriisissä. Meillä on moderni lentokalusto ja vahva kassa, Vehviläinen korostaa.

Vehviläinen etsii nyt kuumeisesti uusia säästöjä. Vanhasta 200 miljoonan euron säästöohjelmasta on vielä neljäsosa löytymättä.

- En voi tässä vaiheessa sulkea pois uusien irtisanomisten mahdollisuutta, Vehviläinen arvioi.

Viime vuonna Finnair vähensi palkkalistoiltaan peräti 1650 työntekijää, joista reilu kolmasosa tapahtui ulkoistamalla. Kuormaustyöntekijöiden ulkoistaminen henkilöstövuokraaja Baronalle johti ulosmarssiin ja laittomaan lakkoon joulukuussa. Loppuvuoden työtaistelut, lentäjälakko ja matkalaukkukiista, syvensivät Finnairin tappioita 20 miljoonalla eurolla.

- Olemme erittäin pahoillamme asiakkaillemme aiheutuneesta vahingosta, mutta luotan hyvään maineeseemme. Täsmällisyytemme ja asiakastyytyväisyytemme paranivat viime vuoden aikana, Vehviläinen muistuttaa.

Lue myös:

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.