Mainos

Finnair ei ole vielä perunut lentojaan muihin kohteisiin

Islannin tulivuorenpurkaus ja maan ilmatilan sulkeminen ei vielä vaikuta Finnairin muihin maihin kohdistuviin lentoihin. Yhdysvaltoihin lentävien koneiden reittejä joudutaan muuttamaan jonkin verran, mutta se ei aiheuta ongelmia, yhtiöstä kerrotaan.

Finnair tarkkailee Islannin Grimsvötn-tulivuoren purkauksen vaikutuksia lähipäivien muidenkin kohteiden lentoihin ja tiedottaa asiasta myöhemmin.

Euroopan liikenneturvallisuusviranomainen Eurocontrol arvioi sunnuntaina, että tuhkapilvi ei vaikuttaisi mannertenvälisiin lentoihin ainakaan vuorokauteen.

Islantiin ei tänään lentoa

Finnairilla ei ole omia lentoja Islantiin, mutta se tekee yhteistyölentoja maahan Icelandair-lentoyhtiön kanssa. Sunnuntaina Islannista Suomeen lentänyt kone pääsi lähtöön normaalisti.

Islantiin päin lähtevä lento peruttiin sunnuntailta. Myös maanantain lento saattaa jäädä väliin, Finavialta arvioidaan.

Icelandair lentää Suomesta Islantiin kerran päivässä. Tiistaisin ja lauantaisin ei ole lentoja.

Islanti on joutunut sulkemaan maan suurimman kansainvälisen Keflavik-lentokentän tulivuoren purkauksen vuoksi. Sekä meno- että paluulennot on pysäytetty toistaiseksi.

Islantilainen geofyysikko Gunnar Gudmunsson ennustaa, että seuraukset lentoliikenteelle jäänevät viimevuotista vähäisemmiksi. Hän ei esimerkiksi usko, että Euroopassa joudutaan sulkemaan lentokenttiä.

(MTV3 - AFP)

Katso Kati Savanderin juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.