Finavia: Suomessa lennonjohtaja ei nuku työvuorossa

Lennonjohtajat eivät ole nukahdelleet työvuoroissaan Suomessa, vakuutellaan lentoasemista vastaavasta Finaviasta. MTV3:n toimittaja kysyi asiaa luettuaan Yhdysvalloissa sattuneesta tapauksesta Ilta-Sanomista.

Lehti kertoo, että viimeksi lennonjohtajien nukahtamisongelma tuli eteen keskiviikkona Nevadassa Reno-Tahoen kentällä. Sairaankuljetuskone yritti saada yhteyttä lennonjohtoon kuudentoista minuutin ajan, mutta turhaan. Lupa saatiin lopulta tutka-asemalta. Lennonjohtajan epäillään nukahtaneen. Vastaavanlainen tapaus sattui viime kuussa Washingtonissa, jossa kaksi konetta joutui laskeutumaan ilman yhteyttä torniin lennonjohtajajan torkkujen vuoksi.

Ei sellaista voi sattua Suomessa

Finaviasta vakuutellaan, että vastaavanlainen vaaratilanne on epätodennäköinen Suomessa. Lennonjohtajien kelpoisuustodistukset tarkistetaan säännöllisesti. Jo tiettyjen sairauksien hoidon lääkitys voi viedä kelpoisuuden määräajaksi, jolloin lennonjohtaja siirretään toisiin tehtäviin. Myös työ- ja lepoajan sääntöjä noudatetaan tarkasti.

Suomessa on pieniä kenttiä jouduttu sulkemaan toisinaan joiksikin tunneiksi sairaustapausten vuoksi. Koneet on ohjattu lähimmälle kentälle sijaisjärjestelyjen ajaksi.

(MTV3-IS)

Lue myös:

    Uusimmat