Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Feta-lammaspyörykät, tomaattikastiketta ja oliivicouscous

Julkaistu 04.02.2005 06:00(Päivitetty 04.02.2005 11:35)

Fetapullat:

Feta-lammaspyörykät

Feta-lammaspyörykätRuokala
  • 400 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 1 prk smetanaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl fetakuutioita

Leikkaa leivästä kantit pois ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita kuutiot smetanan joukkoon kostumaan. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja lisää viimeisenä fetakuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista halutessasi koepulla ja tarkista maku. Pyöritä taikinasta pieniä pullia uunipellille ja paista ne kypsiksi 180 asteisessa uunissa (n. 7 min.).

Tomaattikastike:

  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 1-2 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • tilkka öljyä
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä hetki ja lisää tomaatit ja oregano. Lisää myös vesi ja kanaliemikuutio. Hauduta noin 25 minuuttia ja mausta mustapippurilla. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarjoa fetapullien kanssa.

Oliivicouscous:

  • 3 dl couscous- ryynejä
  • 3 dl kanalientä
  • 0,5 dl hienonnettuja oliiveja
  • oliiviöljyä

Kiehauta kanaliemi. Lisää couscous- ryynit ja oliivit. Laita kelmu kattilan päälle ja ota hellalta sivuun. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi tilkka oliiviöljyä, sekoita ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksiaYhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiVolkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannonSuomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin LapissaMoni urheileva lapsi ja nuori kärsii rasitusvammoista – näin niitä voi ehkäistäSuomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • 17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • 15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon

  • 13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa

  • 12:30
    Viiden jälkeen

    Moni urheileva lapsi ja nuori kärsii rasitusvammoista – näin niitä voi ehkäistä