Feta-lammaspyörykät, tomaattikastiketta ja oliivicouscous

Fetapullat:

  • 400 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 1 prk smetanaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl fetakuutioita

Leikkaa leivästä kantit pois ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita kuutiot smetanan joukkoon kostumaan. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja lisää viimeisenä fetakuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista halutessasi koepulla ja tarkista maku. Pyöritä taikinasta pieniä pullia uunipellille ja paista ne kypsiksi 180 asteisessa uunissa (n. 7 min.).

Tomaattikastike:

  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 1-2 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • tilkka öljyä
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä hetki ja lisää tomaatit ja oregano. Lisää myös vesi ja kanaliemikuutio. Hauduta noin 25 minuuttia ja mausta mustapippurilla. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarjoa fetapullien kanssa.

Oliivicouscous:

  • 3 dl couscous- ryynejä
  • 3 dl kanalientä
  • 0,5 dl hienonnettuja oliiveja
  • oliiviöljyä

Kiehauta kanaliemi. Lisää couscous- ryynit ja oliivit. Laita kelmu kattilan päälle ja ota hellalta sivuun. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi tilkka oliiviöljyä, sekoita ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat