Ferrari-pomo jossitteli Räikkösen tilanteella – "Kimin pitää olla varovaisempi"

Räikköselle varikkorangaistus 1:28

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene oli tyytyväinen Sebastian Vettelin toiseen ja Kimi Räikkösen neljänteen sijaan Belgian GP:ssä.

Arrivabene painotti, että Mercedes oli viikonloppuun lähtiessä suosikki, joten koko Ferrarin tiimi vastasi haasteeseen. Vettel taisteli Lewis Hamiltonin kanssa voitosta, mutta joutui tyytymään kakkossijaan.

Arrivabene vahvisti, että Räikkönen kärsi myös kisassa auton tärinästä, joka haittasi häntä jo aika-ajossa. Räikkönen sai 10 sekunnin stop and go -rangaistuksen, sillä hän ei hidastanut, kun Eau Rouge -mutkan jälkeen oli voimassa tuplakeltaiset liput Max Verstappenin keskeytyksen jälkeen.

– Red Bull ei ollut vaarallisessa paikassa, se on fakta. Mutta siinä oli keltaiset liput ja Kimin pitää olla varovaisempi tällaisissa tilanteissa. Rangaistus oli kova, se on kymmenen sekuntia, mutta kun tulee varikolle ja sieltä pois, menettää enemmän aikaa. Ehkä ilman rangaistusta tämä olisi ollut toisenlainen sunnuntai, Arrivabene sanoi motorsport.comin italiankielisen sivuston mukaan.

Räikkönen sai tallipomolta myös kehuja, turva-auton jälkeen suomalainen ohitti Valtteri Bottaksen, joka puolustautui Daniel Ricciardon ohitusta vastaan.

– Se ohitus oli todella loistava, Arrivabene sanoi.

F1-tuomari Mika Salo kommentoi Räikkösen tilannetta C Morelle:


Lue myös:

    Uusimmat