Mainos

Fennian tulos niukasti miiinukselle

Vakuutustoimintaa harjoittavan Fennia-konsernin tulos painui hienoisesti miinukselle, mutta varsinainen liiketoiminta sujui mukavasti. Konsernin tulosta rasittivat heikot osakemarkkinat. Se pudotti sijoitustoiminnan tuottoja.

Vahinkovakuutustoimintaa harjoittava Fennia paransi kuitenkin tehokkuutta kuvaavaa yhdistettyä kulusuhdettaan lähes 15 prosenttiyksikköä hieman alle 103 prosenttiin. Mitä lähempänä luku on sataa, sen vähemmän yhtiö tarvitsee sijoitustoiminnasta tukea vakuutusten hoitoon. Toimitusjohtaja Kari Elokin muistutti asiasta.

-Se osoittaa, että perusliiketoimintamme on hyvässä kunnossa, paremmassa kuin monilla kilpailijoillamme, hän viestitti.

Maksutuloa koko konserni keräsi 300 miljoonaa euroa. Se oli hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Liikevoitto painui 2 miljoonaa euroa nollan alapuolelle edellisvuoden 103 miljoonasta eurosta.

Myös henkivakuutuksen kehitystä luonnehdittiin oloihin nähden myönteiseksi. Vaikka maksutuloa kertyi edellisvuotista 11 prosenttia vähemmän, Henki-Fennia onnistui nostamaan aavistuksen markkinaosuuttaan. Henki-Fennian vakavaraisuusaste oli vuoden lopussa 14,1 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.