Fanien oksettava toiminta sai pelaajan kyyneliin – kannattajille tuntuva sanktio

Italian Serie A:ssa todistettiin ikävää välikohtausta keskiviikkona Leccen ja Lazion välisessä ottelussa.

Tuomari keskeytti Serie A:n Leccen ja Lazion välisen ottelun keskiviikkona hetkeksi, kun katsojat solvasivat rasistisesti Leccen Samuel Umtitia ja Lameck Bandaa.

Ottelu jatkui hetken keskeytyksen jälkeen, kun Umtiti itse oli pyytänyt, että peliä jatkettaisiin. Huudot ottivat kuitenkin koville, sillä ottelun jälkeen Umtiti poistui itkien pukuhuoneeseen.

Lecce kirjoitti välikohtauksesta Twitterissä.

– Rasistiset huudot hukkuivat kannustushuutoihin, kun kaikki Lecce-kannattajat alkoivat huutaa yhtä nimeä, Lecce kirjoitti Twitterissä.

Leccen kannattajat olivat kannustaneet solvauksen uhriksi joutunutta Umtitita, joka otti kantaa kohuun Instagramissa.

– Vain jalkapalloa, hauskuutta ja iloa. Muu ei merkitse mitään, Umtitin julkaisussa luki.

Otsikoissa viime aikoina viihtynyt Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan pääsihteeri Gianni Infantino otti asiakseen puolustaa Umtitia ja Bandaa.

– Solidaarisuutta Samuel Umtitille ja Lameck Bandalle. Huudetaan se kovaa ja selvästi: ei rasismille, Infantino kirjoitti.

– Nouskoon valtava enemmistö faneista, jotka ovat hyviä ihmisiä, seisomaan ja hiljentämään kaikki rasistit lopullisesti.

Laziolle langetettiin Lecce-ottelun tapahtumista sanktio. Joukkue joutuu pelaamaan seuraavan kierroksen kotiottelunsa Empolia vastaan vajaalle yleisölle, kun Lazion stadionin pohjoiskaarteeseen, eli ultrakannattajien katsomonosa, pysyy lauantaina tyhjänä.

Lecce voitti ottelun 2–1.

LÄHDE: REUTERS ja Gazzetta Dello Sport

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja