Mainos

Facebook-pomo: Poliitikkoja kannustettava tajuamaan avoimen internetin arvo

Yhteisöpalvelu Facdebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on ottanut kantaa Yhdysvaltain piratismilakiehdotukseen. Zuckerberg kommentoi asiaa - kuinkas muutenkaan kuin Facebookissa.

Zuckerberg toteaa, että internet on voimakkain työväline avoimemman ja yhteenliittyvämmän maailman luomiseksi.

- Emme voi antaa huonosti mietittyjen lakien astua internetin kehittymisen tielle.

Lakiehdotuksella pyritään ehkäisemään piraattielokuvien ja -musiikin levittämistä. Käytännössä se pakottaisi yhtiötä estämään pääsyn omilta sivuiltaan ulkomaisille sivuille, jotka tarjoavat Yhdysvaltain tekijänoikeuslain vastaista materiaalia.

Zuckerberg toteaa, että Facebook tulee vastustamaan kaikkia sellaisia lakeja, jotka haittaavat internetiä.

- Nykymaailma tarvitsee johtajia, jotka ovat myönteisiä internetiä kohtaan. Olemme työskennelleet kuukausien ajan monien johtohenkilöiden kanssa vaihtoehtojen löytämiseksi, jotka olisivat parempia kuin tämän hetkiset lakiesitykset. Rohkaisen teitä perehtymään näihin asioihin ja kertomaan kongressiedustajillenne, että haluatte heidän olevan myönteisiä internetiä kohtaan, toteaa Zuckerberg.

Lakiehdotuksen vastainen protesti on saanut vahvasti näkyvyyttä verkossa. Mm. verkkotietosanakirja Wikipedia sulki englanninkieliset sivunsa vuorokaudeksi kritisoidakseen lakiehdotusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.