F1-tiimipomolta suoraa puhetta ex-kuljettajastaan – "Olisi ollut itsemurha"

Formula ykkösten Haas-tallin tiimipomo Günther Steiner avautui "Surviving to Drive" -kirjassaan, kuinka tiimi joutui purkamaan yhteistyön venäläiskuski Nikita Mazepinin ja venäläisyhtiö Uralkalin kanssa. Aiheesta uutisoi Kronen Zeitung.

Haas purki viime vuoden helmikuussa yhteistyönsä Mazepinin ja pääsponsori Uralkalin kanssa. Taustalla oli Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa. Steiner kertoi nyt ensimmäistä kertaa reilun vuoden takaisesta päätöksestä.

– Heidän kanssaan jatkaminen olisi ollut itsemurha. Meidän oli pakko purkaa molempien sopimukset, sillä muuten media, fanit ja FIA (Kansainvälinen autoliitto) olisivat ristiinnaulinneet meidät. Tulimme pisteeseen, jossa muut sponsorit olisivat jättäneet meidät, mikäli emme olisi reagoineet. Jos olisimme odottaneet liian pitkään, niin meillä ei olisi enää ollut sponsoreita, Steiner kertoi.

Vuodesta 2014 Haasin tallipomona toiminut Steiner jäi kaipaamaan tukea Fialta.

– Se olisi tehnyt elämästäni paljon helpompaa, jos he olisivat vain sanoneet, että venäläiset kuljettajat eivät saa osallistua kisoihin, Steiner totesi.

Kevin Magnussen otti viime kaudella Mazepinin paikan. Nico Hulkenberg on toiminut tällä kaudella tallin toisena kuljettajana. Molemmat ovat yltäneet kertaalleen pisteille. F1-kausi jatkuu 30. huhtikuuta ajettavalla Azerbaidzhanin GP:llä.

Lue myös:

    Uusimmat