F1-näytösajo veti kansaa Helsingissä

Autovalmistaja Toyotan järjestämä katuajotapahtuma houkutteli lauantaina aurinkoisena päivänä kymmeniätuhansia autourheilun ystäviä Helsingin ydinkeskustaan seuraamaan F1-näytösajoa.

Päivän odotettu kohokohta nähtiin kello 15 jälkeen, kun formulakisoista tuttu italialainen Jarno Trulli ajoi katuradalla F1-autolla näytösluonteisesti. Trulli tutustui rataan ensin skootterin avulla. Radalla nähtiin päivän aikana myös mm. Juha Kankkunen ralliauton ratissa.

Trulli pahoitteli näytösajon vaisua vauhtiaan. Trullin mukaan ydinkeskustaan rakennettu alle kilometrin mittainen rata ei tarjonnut mahdollisuuksia kunnolliseen revittelemiseen.

- Tämä oli ehkä väärä paikka tapahtuman järjestämiselle, sillä tarvittaisiin pidempi suora F1-auton todellisen suorituskyvyn esittelemiseen, Trulli sanoi MTV3:lle.

Trulli ajoi Toyotan viimevuotisella autolla ja V10-moottorilla. Sadekelin ja välikelin renkaita autossaan vuoronperään kokeilleella italialaiskuljettajalla oli ajolinjojensa kanssa pienoisia vaikeuksia.

- Rata oli pomppuisempi kuin etukäteen odotin. Ensimmäisellä kierroksellani ajauduin ulos ajolinjalta ja jouduin ottamaan seuraavilla kierroksilla varovaisemmin, Trulli selvitti.

Trulli oli kuitenkin innoissaan siitä, että suomalaisyleisöä oli kerääntynyt paikalle niin paljon kuin kaduille mahtui. Epävirallisten arvioiden mukaan tapahtuman yleisömäärä oli hieman alle 50 000.

- Tällaiset yleisötapahtumat ovat tärkeitä formula ykkösille. Oli hienoa nähdä niin valtavasti väkeä kaduilla ja rakennusten ikkunoissa, Trulli kiitteli suomalaisten innokkuutta formula ykkösiä kohtaan.

MTV3-kanava esittää tapahtumasta koostelähetyksen lauantaina 12.8. kello 22.25 alkaen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.08.2006)

Lue myös:

    Uusimmat