F1-maailmanmestari latasi Lewis Hamiltonin ja Charles Leclercin välisestä kohutilanteesta: "Hän teki Magnussenit"

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve sanoo, että Charles Leclercin saama rangaistus Italian GP:ssä oli oikeutettu. Hän toteaa, että Leclerc käyttäytyi kuin toinen F1-kuski Kevin Magnussen. 

Kilpailun voittoon ajanut Leclerc oli tehnyt liikkeen kohti ohitusta yrittänyttä Hamiltonia, joka ajautui sen myötä nurmikolle. Ferrari-kuski Leclercille heiluteltiin mustavalkoista lippua varoitukseksi. 

– Häntä täytyy arvioida samalla tavalla kuten ketä tahansa kuljettajaa ja tänä sunnuntaina hän teki Magnussenit. Se on totuus, Villeneuve sanoi Motorsport-Magazinille.

– Jos se olisi tapahtunut toisella radalla tai kyseessä olisi ollut toinen kuski, niin se olisi tavanomaisesti ollut rangaistus. Hän tiesi, että hän voi riskeerata sen, joten hän pelasi rajoilla ja se toimi hänelle, Villeneuve jatkoi.

Vaikkakin kanadalaiskuski kritisoi Leclerciä, antaa hän suitsutusta nuorelle monacolaiselle, joka piti ykköstilansa kisan loppuun saakka.

– Se on mahtavaa, sillä hän teki todella hyvää työtä. Hän oli todella vahva. Sitä ei saa unohtaa, että hän on vain 21-vuotias. Hän hallitsi renkaansa kisan loppuun saakka ja se oli erinomainen tapa lopettaa kilpailu, Villeneuve totesi.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan Singaporessa 22. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat