F1-lehdistökatsaus: Perez harjoitteli Ferraria varten

Sergio Perezin huippusuoritus Malesian GP:ssä keräsi ansaittua huomiota formula ykkösiä seuraavalta kansainväliseltä lehdistöltä.

Italialaisella La Stampa -lehdellä on selvä visio Perezin tulevaisuudesta.

- Perez harjoitteli Ferraria varten, lehti otsikoi.

La Stampa ei enää usko Felipe Massan selityksiin rengasvaikeuksista.

- Massa pelaa tulevaisuudestaan Maranellossa: kahdessa kisassa hän on jo menettänyt mahdollisuutensa uusia sopimuksensa, joka päättyy vuoden 2012 lopussa, ja nyt hän on jopa vaarassa joutua potkituksi pois tällä kaudella. Siinä tapauksessa Perez on valmis siirtymään Sauberilta, lehti kirjoittaa.

Spekulaatiot käynnistyivät myös Sauber-tallin kotimaassa Sveitsissä, jossa Tagesanzeiger pohti:

- Onko Perez jo liian hyvä Sauberille?

- Malesian GP:n toisella sijallaan Sergio Perez nousi lopullisesti halutuimmaksi nuoreksi F1-kuljettajaksi. Se uhkasi rauhaa Sauberin ja moottorintoimittaja Ferrarin välillä. Totta kai ennenaikainen Perez-siirto Ferrarille toisi kunnon köntin rahaa Sauber-tallille. Jos meksikolainen pysyy mukana, kiinnostaa Hinwilin talli entistä enemmän sponsoreita, sveitsiläislehti puntaroi.

Espanjalainen AS-lehti oli samaa mieltä.

- Sergio Perez toi esille ehdokkuutensa tulevaisuutta varten.

- 22-vuotias Perez, Ferrarin kuljettaja-akatemian jäsen, on ottanut ison askeleen tullakseen jonain päivänä italialaistallin kuljettajaksi, entistä enemmän Massan onnettomien tuloksien myötä.

Fernando Alonso sai osakseen uskomatonta ylistystä ajettuaan kilpailukyvyttömällä Ferrarilla ykköseksi.

- Alonso pystyy kävelemään vetten päällä! Sepangin ihmeen jälkeen hän johtaa MM-sarjaa. Se oli oppitunti siitä, kuinka sateessa pitää ajaa, espanjalainen Marca-lehti kirjoitti.

- Legenda on nimeltään Alonso! Ferrari ei ole parantunut, mutta asturialainen esitti mestarinäytöksen sateessa ajamisesta ja johtaa odottamattomasti MM-sarjaa, AS-lehti säesti.

Italialainen Corriere dello Sport oli samoilla linjoilla:

- Historiallinen riemuvoitto Sepangin tulvassa. Hurrikaanin tavoin Alonso voitti Malesian GP:n ja nousi MM-sarjan kärkeen. Ferrarilla ei ole vielä kunnollista autoa, mutta Pyhän Fernandon kanssa ihme voi tapahtua.

Tuttosport kutsui Alonson suoritusta mestariteokseksi.

- Sepangissa Alonso ja Ferrari voittivat, mutta etenkin inhimillinen tekijä voitti ollen tärkeämpää kuin teknologia, Tuttosport kirjoitti.

Italialaisen Gazzetta dello Sportin mukaan Malesian GP:n yllättävästä lopputuloksesta riittää monenlaista jossiteltavaa.

- Jos ei olisi satanut muutamaa minuuttia ennen starttia ja kisa olisi ajettu kuivassa? Jos Button ei olisi törmännyt Karthikeyaniin? Jos Hamilton ei olisi lähes sammuttanut autoaan varikkokäynnillä? Jos Perez ei olisi tehnyt sitä virhettä ollessaan Ferrarin kannassa? Vielä yksi "jos" ja ehkä jopa tärkeämpi: Jos Fernando Alonson F2012 olisi aina samalla tasolla vastustajien kanssa? Päivässä oli niin paljon "jossiteltavaa" espanjalaisen mahtavan voiton jälkeen Sepangissa, Gazzetta dello Sport kirjoitti.

Englantilaislehdet eivät täysin nielleet Perezin ajovirhettä, joka päästi Alonson ajamaan voittoon.

- Jälkeenpäin oli väitteitä, että Sauber olisi tarkoituksellisesti antanut Ferrarin voittaa, koska heillä on Ferrarin moottorit, The Sun huomautti.

The Mirror otti esille saman asian.

- Ferrari-talli, joka on kokenut painetta joukkoirtisanomiseen, koska he ovat niin kilpailukyvyttömiä, löytää nyt itsensä kuljettajien MM-sarjan kärjestä Alonson loistavan ajon ja Maranellon fiksujen strategiapäätösten ansiosta. Mutta siihen liittyi tuulahdus kiistanalaisuutta, kun 22-vuotias Sergio Perez liukui ulos juuri kun hän oli valmistautumassa espanjalaisen ohittamiseen.

Englantilaislehti Daily Telegraph nosti esille varikolla vierailleen nyrkkeilytähden.

- David Hayen läsnäolo Sepangissa sunnuntaina sai jotkut vitsailemaan siitä, että jos kisasta tulisi suutari, niin Britannian entinen raskaan sarjan maailmanmestari voisi sen jälkeen elävöittää lehdistötilaisuutta. Lopulta Hayemakerin räjähtäviä kykyjä, jotka edellisen kerran nähtiin Münchenin lehdistöhuoneen tappelussa maanmies Dereck Chisoran kanssa, ei tarvittu. Kisa tarjosi tyrmäysiskun omasta takaa.

Lue myös:

    Uusimmat