F1-konkarin kuppi meni nurin Kovalaisen noustua edelle kaikkien aikojen kuskilistalla: ”Luulen, että olen nopeampi kuin Heikki!”

F1-sarjan tiistaina julkaisema algoritmeihin pohjautuva selvitys kaikkien aikojen nopeimmista kuljettajista on saanut monet hämmästelemään aikaan saatuja tuloksia. Heikki Kovalaisen nousu listalla edelle otti koville Rubens Barrichellolla.

Kovalainen teki yllätysnousun listan kahdeksannelle sijalle, kun Amazonin tietokoneiden annettiin tehdä vertailua kuljettajien tuloksista suhteessa tallikavereihinsa.

Kärkipään järjestys – Ayrton Senna, Michael Schumacher ja Lewis Hamilton – meni vielä mukisematta läpi monelta, mutta yllätyksiä alkoi pian tulla. Max Verstappenin, Fernando Alonson ja Nico Rosbergin jälkeen listalle ylsivät Charles Leclerc, Heikki Kovalainen ja Jarno Trulli.

Useat F1-fanit saapuivat hämmästelemään tuloksia, sillä esimerkiksi nelinkertaisista maailmanmestareista Sebastian Vettel oli kymmenes ja Alain Prost vasta 20:s. Esimerkiksi Nigel Mansell, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen puuttuivat kokonaan TOP20-porukasta.

Oman mielipiteensä kävi antamassa myös pitkän uran muun muassa Ferrarilla tehnyt Rubens Barrichello, joka oli Amazonin laskelmien mukaan vasta 11. nopein kuski. Brasilialainen kohdisti halveksuntansa listaa kohtaan ennen kaikkea Kovalaisen sijoitukseen.

– Luulen, että olen nopeampi kuin Heikki, Barrichello kävi tokaisemassa F1:n Instagram-päivityksessä parin itkunauruhymiön säestyksellä.

Barrichellon kompastuskiveksi listauksessa saattoi koitua juuri sen tekemisessä käytetty vertailu tallikaverusten aika-ajosuoritusten välillä. Hän oli vuosia Ferrarilla Michael Schumacherin varjossa eikä onnistunut käyttämään vuoden 2009 mestaruussaumaansa, vaan taipui selvästi kamppailussa tallikaveriaan Jenson Buttonia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat