Heikki Kovalaiselta sensaationousu kaikkien aikojen F1-listalle! Algoritmilta kylmää kyytiä Kimi Räikköselle

F1-sarjan julkaisema tietokonealgoritmiin perustuva kuskivertailu tarjosi suomalaisittain melkoisen jättiyllätyksen, kun laskelmat osoittivat Heikki Kovalaisen kaikkien aikojen nopeimmaksi sinivalkoiseksi kuskiksi.

Vertailu toteutettiin yhteistyössä sarjan sponsorin Amazon Web Servicesin kanssa. F1-sarjan puolelta hankkeen vetäjänä oli muun muassa Ferrarilta ja Williamsilta tuttu insinööri Rob Smedley. Projektissa vertailtiin aika-ajovauhtia tallikavereiden kesken algoritmeja hyödyntäen. Ajoissa otettiin huomioon myös ulosajojen, teknisten vikojen ja sääolojen luoma ulkoinen vaikutus tuloksiin.

Listan ykkönen oli kolminkertainen maailmanmestari Ayrton Senna, joka sai laskelmissa 0,114 sekunnin voiton seitsenkertaisesta MM-voittajasta Michael Schumacherista. Pian Schumin voitto- ja MM-ennätykseen yltävä Lewis Hamilton oli kolmas (+0,275) ja yllättäen Red Bull -kuski Max Verstappen neljäs (+0,280).

Suomalaisittain lista tarjosi valtavan yllätyksen, kun Heikki Kovalainen nousi listalla peräti kahdeksanneksi. Yhden kisan urallaan voittanut Kovalainen jätti taakseen kaikki muut suomalaiset, joista Valtteri Bottas oli hänen lisäkseen ainoa listan 20 parhaan joukkoon yltänyt sijalla 13.

Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen ja Keke Rosberg ovat kaikki maailmanmestareita, mutta hekään eivät mahtuneet listasta julkaistulle TOP20-otannalle.

Kovalaista ennen menivät vielä Fernando Alonso, Nico Rosberg ja vasta kolmatta kauttaan F1-sarjassa ajava Charles Leclerc. Suomalaisen taakse jäivät hänen tallikaverinaan ajanut Jarno Trulli, Sebastian Vettel ja Rubens Barrichello.

Nelinkertainen MM-voittaja Alain Prost löytyy listalta vasta sijalta 20.

Lue myös:

    Uusimmat