F1-autojen halutaan erottuvan paremmin toisistaan: FIA tuo uudistuksen Barcelonaan

Kansainvälinen autoliitto FIA on ilmoittanut F1-talleille, että toukokuun Espanjan GP:stä lähtien kuljettajan kilpailunumeron ja nimen on erotuttava entistä selkeämmin autosta.

FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting on lähestynyt tiimejä ennen viikonlopun Venäjän F1-kisaa ilmoituksella, jonka mukaan auton keulaan tuleva kilpailunumero on määritelty entistä tarkemmin. Lisäksi auton kylkeen tulee jatkossa merkitä näkyvästi kuskin nimi.

MAINOS

Venäjän F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja klo 14.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Nokan numeron pitää olla jatkossa vähintään 23 senttimetriä korkea ja fontin paksuus täytyy olla ainakin 40 milliä. Numeron pitää myös väriltään erottua selvästi taustastaan. Myös kuskin kypärässä on oltava hyvin erottuva numero.

Kuskin nimi pitää Barcelonasta lähtien lukea auton sivuponttoonissa vähintään 23 senttimetrin korkuisin kirjaimin. Tallit saavat itse päättää, laittavatko he kylkeen kuskin sukunimen kokonaisuudessaan vai käyttävätkö ne ajanotossa tutuksi tullutta kolmikirjaimista lyhennettä.

FIA on pyrkinyt jo pitkään saamaan autoihin erottuvat merkinnät, mutta tiimit ovat olleet haluttomia viemään tilaa kalleimmilta sponsoripaikoiltaan. Aiemmin FIA on määrännyt kuskeja käyttämään koko kauden samaa kypäräväritystä tunnistamisen helpottamiseksi.

Tallin kahdella autolla lisäksi on moottorikatteidensa päällä joko musta tai neonkeltainen on-board-kamera.

Lähteet: Motorsport.com, Auto Motor und Sport.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja