Mainos

Extrabladet: Terroriepäillyn naapurusto evakuoitiin

Kööpenhaminassa evakuoitiin illalla terrori-iskusta epäillyn miehen naapurustoa. Tanskan poliisi on kotietsinnästä vaitonainen, mutta vahvistaa Ekstrabladet-lehdelle, että asunnossa epäiltiin olevan räjähteitä.

Eilen pidätetty, Sanomalehti Jyllands-Postenin terrorisuunnitelmasta epäilty viisikko oli ollut viranomaisten tiedossa jo kuukausia.

Ruotsin suojelupoliisi ja Tanskan turvallisuuspoliisi olivat seuranneet epäiltyjen liikkeitä monta kuukautta. Miehiä ei pidätetty aiemmin, koska poliisi halusi kerätä riittävästi todisteita heitä vastaan.

Epäiltyjen kohteena oli rakennus, jossa sijaitsee Jyllands-Postenin lisäksi myös Politiken-lehden toimitus Kööpenhaminassa.

Asiantuntija: Isku synnyttäisi supertähden

Tanskalainen terrorismiasiantuntija arvioi, että kariutunut terrori-iskuhanke tanskalaista Jyllands-Posten-lehteä vastaan saattaa kannustaa muita radikaaleja yrittämään uutta hyökkäystä.

Lehtori Helle Lykke Nielsen Etelä-Tanskan yliopistosta uskoo, että toteutuneen iskun tekijästä tulisi äärimmäisen radikaaleissa piireissä supertähti.

Hän arvioi Berlingske Tidenden haastattelussa, että Jyllands-Postenin taannoin julkaisemat pilakuvat profeetta Muhammedista eivät hevillä unohdu. Suuttumus pilakuvista voidaan hänen mukaansa aktivoida aina kun siihen tunnetaan tarvetta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.