Ex-Leijonilta uusi aluevaltaus – Jarkko Ruutu ja Antti-Jussi Niemi perustivat yhteisen yrityksen

Komean jääkiekkouran luoneet Jarkko Ruutu ja Antti-Jussi Niemi ideoivat Eezy United -yrityksen, joka auttaa nykyisiä ja lopettaneita urheilijoita työllistymään.

Niemi ja Ruutu pohtivat yhdessä, miten he voisivat auttaa nykyisiä ja entisiä aktiiviurheilijoita saamaan töitä. Syntyi yritys nimeltä Eezy United.

Kokoonpano oli valmis, kun kaksikko sai mukaan ex-kiekkoilija Toni Dahlmanin, joka on toiminut pitkään rekrytointialalla Eezy-yrityksessä. Hän esitteli ajatuksen Eezyn toimitusjohtajalle Sami Asikaiselle, joka syttyi ideasta. 

– Huomasimme lähipiirissä, että uran jälkeinen työllistyminen ei ole aina helppoa, vaikka ihmiset olisivat motivoituneita ja määrätietoisia, Antti-Jussi Niemi taustoitti tiedotteessa. 

– Pohdimme myös tarvetta palvelulle, jossa pystyisi helposti yhdistämään aktiivisen urheilu-uran ja työn. Urheilijat ovat äärimmäisen tavoitteellisia ja luotettavia, ja heidän osaamisestaan hyötyy mikä tahansa yritys. 

Ruutu pelasi NHL:ssä 652 ottelua. Hän on voittanut Leijonien paidassa olympiahopeaa, olympiapronssia, kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. 

Niemi pääsi yrittämään NHL:ssä 29 ottelua. Mestaruuden sekä Suomessa että Ruotsissa voittaneen puolustajan saldo maajoukkueessakin on komea: olympiahopeaa, kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. 

Rajahuhdalle ja Kevarille töitä

Eezyn toimitusjohtaja Asikainen sanoi, että työelämää ja urheilijoita ei ole osattu yhdistää kunnolla. 

– Urheilijoissa on valtavaa potentiaalia, joka hyödyttää yrityksiä ja työelämää. 

Eezy United on saanut jo tulosta aikaan. Jääkiekon moninkertainen olympiamitalisti Annina Rajahuhta ja entinen liigajalkapalloilija Juuso Kevari ovat löytäneet töitä. 

– Uskomme, että parhaat työntekijät tulevat urheilun parista välittämättä urheilulajista tai tasosta. Urheilumaailma antaa erinomaiset ominaisuudet työelämään, ja haluamme valjastaa urheilijoiden lahjakkuuden palvelemaan suomalaista yhteiskuntaa, Niemi sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat