Eva Wahlström julkaisi pysäyttävän kuvaparin vartalostaan – ex-nyrkkeilijältä riipaiseva tilitys lajin varjopuolista

Menestyksekkään nyrkkeilyuransa tänä vuonna päättänyt Eva Wahlström on kertonut sosiaalisessa mediassa kilpaurheilun varjopuolista.

Wahlström julkaisi Instagramissa kuvaparin, jossa hän on ensimmäisessä otoksessa viimeistä kertaa lähellä kisapainoa ja toisessa kuvassa nykykunnossaan. Wahlström kertoi kuvaparin yhteydessä siitä, kuinka raskasta ja epätervettä painonhallinta on ollut hänelle.

– Olin 16 v. nyrkkeilijänalku, vasta kasvamassa naiseksi, kun multa ensimmäisen kerran mitattiin rasvaprosentti. Se oli silloin 13%, eli todella matala naiselle. Silloinen valmentaja kutsui minua silti pulskaksi. Kaksi vuotta myöhemmin lukema oli tippunut kahdella prosentilla. Sain pitkin vuosia kuitenkin kuulla olevani mm läskiperse, syöttöporsas ja liian lihava maailmanmestariksi, kirjoitti Wahlström.

– Olen käytännössä laihduttanut yli 20 vuotta, yhteensä satoja kiloja, jatkui teksti.

Wahlström muistutti, että painolla on iso merkitys lajeissa, joissa käytetään painoluokkia. On kuitenkin eri asia, kuinka järkevää riittämätön ravinto ja raju painonhallinta ovat pitkällä aikavälillä. 

– Riittävä ja terveellinen ravinto takaa nuoren kasvun ja palautumisen. Riittävä ravinto on polttoainetta, kehon rakennusaineita, suojaa vammoilta, vauhdittaa aivotoimintaa, vähentää stressiä, parantaa unta ja vastustuskykyä, vähentää tulehdusriskiä, huolehtii hormoonitasapainosta jne. Liian vähäinen ravinto syö psyykettä – masentaa, huonontaa itsetuntoa ja itsevarmuutta, vähentää luovuutta ja on mieletön stressi elimistölle, sanaili ex-nyrkkeilijä.

Katso kuvapari ja Wahlströmin koko kirjoitus alta.

Lue myös:

    Uusimmat