Mainos

Euroopassa yhä enemmän orjia

ILO:n mukaan orjatyövoiman käyttö Euroopassa saa uusia muotoja. Maailmassa on edelleen miljoonia orjatyötä tekeviä ihmisiä.

Orjatyövoiman käyttö on lisääntynyt Euroopassa, kertoo YK:n työjärjestö ILO. Laittomat maahanmuuttajat joutuvat ihmiskauppiaiden kynsiin, ja pakkotyövoimaa käytetään yhä enemmän maataloudessa, hotelleissa ja ravintoloissa. Suurin osa Euroopan orjatyövoimasta on kuitenkin edelleen prostituoituja.

Koko maailmassa yli 12 miljoonaa ihmistä tekee edelleen orjatyötä, vaikka kansainvälinen sopimus kielsi orjuuden jo 80 vuotta sitten. Valtaosa orjatyöläisistä on naisia ja lapsia.

Eniten pakkotyötä teetetään Aasiassa. Esimerkiksi Burmassa sotilashallitus on pakottanut kansalaisia rakennustöihin. Intiassa ja Pakistanissa monien vuokraviljelijöiden elämää kurjistaa se, että he joutuvat luovuttamaan puolet sadostaan maanomistajalle. Töihin joutuvat myös viljelijöiden lapset, jotta velat saataisiin maksettua.

Länsi-Afrikan Mauritaniassa orjuuden vastainen kansalaisjärjestö on raportoinut tapauksista, joissa lapset on otettu orjiksi heti syntymän jälkeen. Järjestö ilmoitti lasten kohtalosta viranomaisille, mutta epäillyt eivät koskaan saaneet syytteitä.

- Oikeusjärjestelmä tarjoaa hyvin vähän tai ei ollenkaan turvaa kansalaisille, jotka ovat orjien jälkeläisiä, sanoo SOS Slave -järjestö tiedotteessaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.