Mainos

Euroopan kahtia jakautunut sää jatkuu - katso video maailman säästä

Euroopassa sää on edelleen jakautunut kahtia. Pohjois- ja Keski-Euroopassa on viileää. Etelä-Euroopassa on lämmintä ja helteistä.

– Tämä johtuu suihkuvirtauksesta, joka erottaa nämä kaksi säätyyppiä toisistaan, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Toiveita suihkuvirtauksen kääntymisestä on. Jokelan mukaan ennusteissa näyttää siltä, että ensi viikolla suihkuvirtaus olisi heikkenemässä ja muuttamassa reittiään, jolloin myös Pohjois-Eurooppaan voidaan saada lämpimämpää ja vähäsateisempaa säätä.

– Ennuste on kuitenkin vielä hyvin epävarma, mutta toiveita paremmasta silti on. Eihän tämä voi ikuisesti jatkua.

Euroopan sään ollessa kahtia jakautunut, myös muualla maailmalla koetaan erilaisia sääilmiöitä.

– Japania lähestyy trooppinen hirmumyrsky. Japanin eteläosissa on luvassa tänään jälleen siis kovia tuulia ja sateita, Jokela kertoo.

Viime viikolla Japania runtelivat ennätyssateet. Vuolaiden sateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt pakottivat sadattuhannet ihmiset lähtemään kodeistaan loppuviikosta. Ainakin 27 ihmistä on kuollut, ja kateissa on edelleen viisi ihmistä. Sähköt olivat edelleen poikki yli 2000 kotitaloudesta saaren pohjoisosassa.

Pohjois-Amerikan keski-lännessä kärsitään taasen ennätyksellisestä kuivuudesta.

– Kuivuus jatkuu osittain keski-lännessä. Itärannikolla ja maan kaakkoisosassa tulee sateita, joten kuivuus on siellä helpottamassa.

(MTV3)

Katso maailman sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.