Mainos

EU: Sanktiot 21 venäläiselle ja ukrainalaiselle

EU on päättänyt asettaa sanktioita yhteensä 21 venäläiselle ja ukrainalaiselle, kertoo Liettuan ulkoministeri Linas Linkevicius Twitterissä. Uutistoimisto TT:n mukaan joukossa on niin poliitikkoja kuin armeijan edustajiakin.

Liettuan ulkoministerin mukaan sanktiot kohdistetaan ihmisiin, joiden arvioidaan olevan vastuussa Krimin kansanäänestyksestä. EU ei ole tunnustanut eilisen kansanäänestyksen tulosta.

Sanktiot sisältävät matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä. Ministerin mukaan EU päättää lisätoimista muutamien päivien sisällä.  

EU:n ulkoasiain ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Catherine Ashtonin on määrä pitää tiedotustilaisuus klo 16.30 Suomen aikaa.

MTV Uutiset lähettää tilaisuuden suorana nettisivuillaan

Myös Yhdysvallat on julkistanut oman pakotelistansa Krimin tapahtumien johdosta. Pakotteita määrätään seitsemälle korkealle venäläispoliitikolle, muun muassa varapääministeri Dmitri Rogozinille sekä parlamentin ylähuoneen puheenjohtajalle Valentina Matvijenkolle.

Pakotteiden kohteiksi joutuvat myös Ukrainan syrjäytetty presidentti Viktor Janukovitsh sekä kaksi Krimin Venäjä-mielisen itsehallinnon johtajaa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.