EU:n johtajat tuomitsivat Venäjän EU-maiden kansalaisille asettamat maahantulokiellot

Pitääkö Venäjän ukaasit Euroopan unionia vastaan ottaa tosissaan? Tätä mieltä on Venäjä-asaintuntija 5:32
Pitääkö Venäjän ukaasit Euroopan unionia vastaan ottaa tosissaan? Tätä mieltä oli Venäjä-asiantuntija helmikuussa.

Euroopan unionin instituutioiden johtajat tuomitsivat perjantaina maahantulokiellot, jotka Venäjä asetti kahdeksalle EU-maiden virkamiehelle. Samalla johtajat sanoivat varaavansa oikeuden vastata Venäjän sanktioihin.

Aiemmin perjantaina Venäjän ulkoministeriö kertoi maahantulokieltojen olevan vastaus EU:n maaliskuussa venäläisille virkamiehille asettamiin pakotteisiin.

Maahantulokieltolistalle ovat joutuneet muun muassa EU-parlamentin puheenjohtaja David Sassoli ja EU:n arvoista vastaava komission varapuheenjohtaja Vera Jourova.

–  Me tuomitsemme voimakkaimmin mahdollisin termein Venäjän viranomaisten tämänpäiväisen päätöksen kieltää kahdeksalta Euroopan unionin kansalaiselta pääsyn Venäjän alueelle, sanoivat Euroopan neuvoston, Euroopan komission ja Euroopan parlamentin johtajat yhteisessä lausunnossaan perjantaina.

–  Tällaista toimintaa on mahdoton hyväksyä. Sille ei ole mitään oikeutusta ja se on täysin perusteeton. Se on suunnattu suoraan EU:ta vastaan, ei pelkästään kyseessä olevia henkilöitä vastaan, lausunnossa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat