Eteläänkin -20 astetta - katso alueelliset ennusteet

Kireät pakkaset ovat siirtymässä pohjoisesta kohti maan keski- ja eteläosaa. Maan keskivaiheilla voidaan mitata lähipäivinä -20…-30 lämpötiloja, etelärannikollakin -20 astetta.

Lumisade, pöllyävä lumi ja liukkaus huonontavat ajokeliä vielä tänään lounaassa ja etelässä, etenkin Helsingin ja Turun välisellä alueella. Sateet päättyvät illaksi.

Korkeapaineen keskus on liikkumassa pohjoisesta kohti maan keskiosaa ja etelää.

– Ensi yönä -20…-30 asteen lukemia voidaan mitata selkeillä alueilla Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan pohjoisosissa, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Torstaina päivällä maan keskiosassa pakkasta on monin paikoin yli 20 astetta.

Mittarilukemiin 5-10 astetta lisää etelässä torstaina

Etelässäkin pakkanen kiristyy. Huomenna ollaan -10…-15 asteen lukemissa, mutta viima lisää selvästi pakkasen purevuutta.

– Pakkanen tuntuu jopa -20 asteelta eli mittarilukemiin voi torstaina lisätä tuulen takia 5-10 astetta, toteaa Pekka Pouta.

Etelässä viikon kovimpia pakkasia ennustetaan perjantain ja lauantain vastaisille öille. Lämpötilat voivat käydä etelärannikollakin -20 asteessa.

Pohjoisessa sää sen sijaan lauhtuu. Pohjois-Lapissa voi perjantaina olla jopa plusasteita.

Sää lauhtuu myös maan etelä- ja keskiosassa viikonloppuna, mutta lämpötilat pysyvät -5…-10 asteessa. Sunnuntaina sää alkaa taas kylmetä pohjoisesta alkaen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, viikon sää, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää ja kelikamerat.

(MTV3)

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat