Mainos

Etelä-Korea ja IMF yhteisymmärrykseen

Etelä-Korea ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF pääsivät tänään sopuun Etelä-Korean apupaketista. Etelä-Korea tulee saamaan 55 miljardin dollarin arvosta lainoja vaikeuksissa olevan taloutensa tukemiseen. Valtiovarainministeri Lim Chang Yuel ilmoitti, että rahahanat aukeavat perjantaina.

Etelä-Korea allekirjoitti tänään aiesopimuksen IMF:n kanssa lainapaketista, johon osallistuvat valuuttarahaston lisäksi mm. Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Japani ja Yhdysvallat. IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus vie sopimuksen valuuttarahaston johtokunnan hyväksyttäväksi "lähipäivinä".

IMF lainaa Etelä-Korealle 21 miljardia dollaria kolmen vuoden aikana. Maailmanpankki osallistuu apupakettiin 10 miljardilla dollarilla ja Aasian kehityspankki 4 miljardilla. Japani on luvannut avustuslainoja 10 miljardia dollaria ja Yhdysvallat 5 miljardia. Muita pakettiin osallistuvia maita ovat Britannia, Saksa, Ranska, Kanada ja Australia.

Sopimuksen ehtoja ei vielä keskiviikkona paljastettu. IMF:n uskotaan kuitenkin vaativan, että Etelä-Korea hillitsee talouskasvuaan, lopettaa talousvaikeuksissa olevien pankkien toiminnan tai järjestelee ne uudelleen, avaa rahoitusmarkkinoitaan, supistaa julkisia menoja ja mahdollisesti nostaa veroja.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.