Mainos

Eteisen muutos kodin henkeen sopivaksi

Muutoksen suunnittelu Tomi Kouvola

Tässä 60-luvulla rakennetussa omakotitalossa asuu kaksi henkeä, lapset ovat jo muuttaneet omiin osoitteisiinsa. Kodissa on asuttu n. 25 vuotta. Perheen isäntä vietti lapsuutensa tässä talossa, joten tunnesiteitä taloon on paljon. Perhe on remontoinut kotiaan vähitellen. Työnjako sisustuksesta innostuneessa perheessä tapahtuu kuulemma niin, että emäntä suunnittelee ja isäntä toteuttaa. Taitaa olla monessa perheessä sama meininki?

KUVA: Ennen muutosta

Ongelmalliseksi on koettu pitkä ja rikkonainen eteinen. Kalusteita tilaan ei juuri voida sijoittaa ja eteinen koetaan jotenkin keskeneräiseksi muuhun kotiin verrattuna. Tuulikaapin oven lisäksi eteisessä on ovet kellariin, työhuoneeseen ja wc-tilaan. Eteisessä on myös aukot keittiöön, olohuoneeseen ja vierassoppeen.

Kodin tyyli on romanttinen ja vaalea. Kaakeliuuni on teetetty eteisen ja kodikkaan keittiön väliin. Keittiön takana on valoisa olohuone, jossa perheen sisustustyyli jatkuu. Olohuoneesta näkyy vielä eteisen läpi vierashuone, joka toimi ennen tyttären huoneena. Nyt oviaukkoa suurentamalla tilasta on saatu kaunis jatke oleskelutilalle.

Eteinen haluttiin selkeäksi, toimivaksi ja muihin huoneisiin mahdollisimman hyvin sointuvaksi. Suurin muutos tehtiin seiniin. Nappasimme keittiön puolelta olevan paneelityypin ja maalisävyn ja jatkoimme samalla paneelilla kaikki eteisen seinät. Kellertävän vaalea sävy tuo lämpöä pintoihin. Vanhat väliovet kunnostettiin ja maalattiin korkeakiiltoisiksi. Sävy on soinnutettu kaakeliuunin sauman kanssa.

Vanhat liukuovikomerot vaihtuivat myös samalla paneelilla tehtyihin oviin. Näin saimme yhden erilaisen ovimallin eteisestä pois ja seinä näyttää näin rauhallisemmalta. Myös komeron sisus uusittiin, yläosan kotelointi poistettiin ja kaikki seinät myös paneloitiin. Emäntä hankki tyyliin sopivia säilytyskoreja ja maalasi tummia laatikkoja kaappiin. Nyt kaappia on mukava katsella avattunakin.

Vanha lipasto sai lähteä, sillä tilan tunnetta haluttiin lisää. Koska eteiseen ei juuri voitu sijoittaa kalusteita, piti näyttävyyttä lisätä muilla konstein. Uusi kaunis matto tuo lämpöä käytävään, matto on villaa ja käsin solmittu. Samoja sävyjä laitoimme jatkumaan myös olohuoneen puolelle tyynyihin ja torkkupeitteeseen.

Paikallinen kehystäjä teki eteiseen uuden peilin ja samaan henkeen kehystystöitä. Emäntä keräsi perheen hauskoja kuvia vuosien varrelta ja kehystäjä kokosi niistä upeat kuvakokonaisuudet. Kuvat tuovat matkamuistot mieleen!

Tuotetiedot:

 • Maalisävy: Tikkurila X113
 • Ovet: Miranol, sävy Tikkurila symphony V486
 • Kattolistat: 15 x 28 hol
 • Karmilistat: 12 x 42 kl ant
 • Tiedustelut: Nakolinna, 02-253 8383
 • Paneelit: Starkki
 • Hyllyt ja saranat: Bauhaus
 • Tyynyt: Mulberry; Sobrani olive, 192,-/m
 • Jälleenmyynti: Sisustuksen Koodi, 02-23 06 688
 • Matto: käsinsolmittu, villa, 384,-
 • Tiedustelut: Turun Tapetti ja Matto, 02-271 1011
 • Kehystystyöt mittatilaustyönä
 • Tiedustelut: Kehys Kurki 050-46 16 600

(T.i.l.a. 16.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.