Mainos

Espoon kaupunginteatterista tuli vuoden teatteri

Espoon kaupunginteatteri palkittiin vuoden teatterina illalla järjestetyssä Thalia-gaalassa Turussa. Perustelujen mukaan se on hyvin toimiva ja dynaaminen teatteri. Kiitosta saivat niin omin voimin toteutetut kotimaiset kantaesitykset kuin korkealaatuiset vierailijaesitykset.

Tutkija-kirjailija Virpi Hämeen-Anttila valitsi voittajan finalistien joukosta. Finalisteista ja tuomareista päätti Suomen Teatterit -yhdistys.

Kaikkiaan Thalia-gaalassa jaettiin 19 teatterialan palkintoa, joita myönsivät lähinnä alan eri järjestöt. Yleisö pääsi kuitenkin äänestämään suosikkinäyttelijästään. Palkinnon korjasi Martti Suosalo, joka esitti Popristsinin roolin näytelmässä Mielipuolen päiväkirja Aleksanterin teatterissa Helsingissä.

Silmänkääntäjä-palkinnon sai Kokkolan kaupunginteatterin johtajakaksikko Jarkko Lahti ja Ari-Pekka Lahti. Tunnustuksella palkitaan henkilöitä, jotka ovat vaikuttaneet ilahduttavasti teatterin esitystoimintaan, työn laatuun tai imagoon.

Vuoden teatteriesityksen Thalia-palkinnon sai Turun kaupunginteatterin tuottama ja Andriy Zholdakin ohjaama Anna Karenina. Thalia-palkintoperusteisiin lukeutuu yhteiskunnallisen keskustelun herättäminen.

Teatterialan viestinnän Tinfo-palkinto jaettiin kahdelle taholle. Sen saivat näyttelijä Jussi Lehtosen vetämä Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö sekä Yle Radio 1 teatterijournalismistaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.