Villi pingismaali sisään – Espanja varmisti lohkovoiton EM-huippuottelussa

Espanjan hallinta Italiaa vastaan johti lopulta onnekkaasti kimmonneeseen maaliin. Espanja voitti sen myötä jalkapallon EM-kisojen B-lohkon huippuottelun 1–0 ja varmisti samalla lohkovoiton.

Espanjan 1–0-osuma syntyi Saksan Gelsenkirchenissä pelatun torstain myöhäisillan ottelun 55. minuutilla. Espanjan Nico Williams keskitti pallon maalille, ja Álvaro Morata sai hipaistua pelivälinettä päällään. Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma torjui kuulaa, ja se muutti suuntaa ketjun päätteeksi Italian keskuspuolustaja Riccardo Calafiorin polvesta omaan uuniin.

Espanja hallitsi ottelua varsinkin sen alkupuolella todella vahvasti. Vastaanottavasti pitkään pelannut Italia piristyi pallollisesti loppua kohden tappioasemassa ja sai peliä jo Espanjan kenttäpuoliskolle, mutta Espanja tuotti lopulta 21 maailmantekoyritystä Italian neljää vastaan.

Espanja johtaa B-lohkoa kahden kierroksen jälkeen täydellä kuuden pisteen saldolla ja on ennen päätöskierrosta varmistanut lohkovoiton. Italia on lohkossa toisena kolmella pinnalla. Albania ja Kroatia ovat peräsijoilla yhdessä pisteessä per joukkue.

Lue myös:

    Uusimmat