Eroa kirkosta.fi -sivuilla tehdään pilaa: Ihmisiä erotetaan kirkosta heidän tietämättään

Ympäri Suomea on noussut esiin tapauksia, joissa Eroa kirkosta.fi -palvelua on käytetty väärin ja kirkosta on erotettu toinen henkilö hänen tietämättään.

Tapauksia on tullut ainakin Lounais-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Länsi-Suomen maistraattien tietoon.

– Tämä on tärkeä asia sikäli, että kuka saa esiintyä kenenkin henkilöllisyydellä, sanoo Lounais-Suomen maistraatin päällikkö Mirja Kainu.

Myös Eroa kirkosta.fi -sivustoa ylläpitävä Vapaa-ajattelijain liitto on tietoinen siitä, että välillä heidän verkkopalveluaan käytetään väärin. Viime vuonna toinen ihminen erotettiin kirkosta hänen tietämättään noin kymmenen kertaa, arvioi Vapaa-ajattelijoiden tiedottaja Kaj Torrkulla.

– Jonkinlaisia piloja ja kostoja ne ovat. Esimerkiksi jos parisuhde kariutuu, niin voidaan tehdä toiselle kiusaa, Torrkulla sanoo.

Esimerkiksi Suomi.fi -sivustolla kirkosta voi erota vain sähköisen tunnistautumisen kautta – kirkosta eroaminen onnistuu vain, jos palveluun ensin kirjautuu pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Eroa kirkosta.fi ei vaadi minkäänlaista henkilöllisyyden varmistamista.

– Meidän mielestä kirkosta eroamisen pitää olla mahdollisimman helppoa. Emme ole miettineet muutoksia palveluun, Torrkulla sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat