Mainos

Eroa kirkosta.fi -sivuilla tehdään pilaa: Ihmisiä erotetaan kirkosta heidän tietämättään

Ympäri Suomea on noussut esiin tapauksia, joissa Eroa kirkosta.fi -palvelua on käytetty väärin ja kirkosta on erotettu toinen henkilö hänen tietämättään.

Tapauksia on tullut ainakin Lounais-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Länsi-Suomen maistraattien tietoon.

– Tämä on tärkeä asia sikäli, että kuka saa esiintyä kenenkin henkilöllisyydellä, sanoo Lounais-Suomen maistraatin päällikkö Mirja Kainu.

Myös Eroa kirkosta.fi -sivustoa ylläpitävä Vapaa-ajattelijain liitto on tietoinen siitä, että välillä heidän verkkopalveluaan käytetään väärin. Viime vuonna toinen ihminen erotettiin kirkosta hänen tietämättään noin kymmenen kertaa, arvioi Vapaa-ajattelijoiden tiedottaja Kaj Torrkulla.

– Jonkinlaisia piloja ja kostoja ne ovat. Esimerkiksi jos parisuhde kariutuu, niin voidaan tehdä toiselle kiusaa, Torrkulla sanoo.

Esimerkiksi Suomi.fi -sivustolla kirkosta voi erota vain sähköisen tunnistautumisen kautta – kirkosta eroaminen onnistuu vain, jos palveluun ensin kirjautuu pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Eroa kirkosta.fi ei vaadi minkäänlaista henkilöllisyyden varmistamista.

– Meidän mielestä kirkosta eroamisen pitää olla mahdollisimman helppoa. Emme ole miettineet muutoksia palveluun, Torrkulla sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.