Mainos

Erikoiset rekisterikilvet nostavat hymyn huulille

Hurahtiko ohitsesi kenties auto, jonka rekisterikilvet ovat ÄÄN-1? Me tavoitimme miehen ratin takana, joka kertoo, että kilvet herättävät runsaasti huomiota.

– Hyvin paljon risteyksissä näkee ihmisiä, jotka osoittavat sormella, ja huulilta lukutaito ei tarvitse olla kummoinen, kun näkee, että he sanovat ääni, nauraa Esa Rimpiläinen.

Ja kuten arvata saattaa, äänet ovat iso osa Rimpiläisen työsarkaa. Hän tekee töikseen radio- ja tv-mainoksia omistamassaan lahtelaisessa mainostuotantotalossa.

Maikkarin meteorologi Visa Salojärvi puolestaan liikkuu autolla, jonka rekisterikilvissä lukee SÄÄ-3.

– Forecan toimitusjohtajan kilvet ovat SÄÄ-1. Minä en ottanut kakkosta, koska halusin, että se on kolmosen sää, Salojärvi perustelee erikoiskilpensä numerovalintaa.

Yli 14 000 erikoiskilpeä

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan erikoiskilpiä on noin 14 300. Yhdet niistä ovat Sodankylän poliisilla. Heidän maijansa rekisteri on LUU-5.

Päät pyörivät myös silloin kun vastaan ajaa KAN-1.

– KAN-1 kuuluu meille Suomen Arvopantti Oy:lle panttilainauslaitoksena eli kansankielellä panttilainaamona eli vanhana kanina, selittää toimitusjohtaja Mika Ollila.

Erikoiskilvet maksavat 900 euroa. Yrittäjä Ismo Sandholmin mukaan satsaus kannattaa.

– Kyllä minun mielestäni, niin paljon olen hymyileviä naamoja ja ahaa-elämyksiä nähnyt, ja niitä näkee joka päivä vielä näin kahdeksan vuoden jälkeenkin, Sandholm hymyilee.

Hän ajaa meijerituotteita Jyväskylässä kuorma-autolla, jonka rekisterikilvissä komeilee kahden kirjaimen ja yhden numeron ytimekäs yhdistelmä VO-1.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Kymmenen uutiset 22.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.