Erikoinen olosuhde kiusasi Nuorten Leijonien ja Tshekin MM-kohtaamista – Antti Pennanen kiitti joukkuetta sitkeydestä: "Sitä lähdemme nyt tutkimaan"

Suomi voitti Tshekin alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-turnauksessa myöhään torstai-iltana voittomaalikisan jälkeen maalein 4–3. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen näki alkusarjan toisessa ottelussa monta huomioitavaa asiaa.

Tshekki johti ottelua jo 2–0, mutta Suomi nousi rinnalle ja kävi johdossakin ennen Tshekin tasoitusta varsinaisen peliajan loppuvaiheilla.

– Emme aloittaneet sillä tavalla kuin olisimme halunneet. Se on aina vähän myös tutkimatonta maailmaa. Osa pelaajista aloitti paremmin ja osa huonommin. Sitä lähdemme nyt tutkimaan, Pennanen kommentoi ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

Suomen maaleista ottelussa vastasivat Roby Järventie, Kasper Puutio ja Aatu Räty. Ratkaisevan osuman rangaistuslaukauskilpailussa taiteili Kasper Simontaival

– Tästä täytyy ottaa mukaan sitä ymmärrystä, että nämä ovat kovia otteluita, joihin on valmistauduttava hyvin. Saimme myös kokemuksen, että voimme tulla takaa tappioasemasta ohi. Pelin rakenteissa oli myös lipsumista, joten pääsemme myös niihin asioihin kiinni, Pennanen tähdensi edessä olevia kotitehtäviä.

– Tärkeintä on voitto, joka tuli hankalissa olosuhteissa. Hallissa oli aika kuuma ja aamupeli. Kahden maalin takaa nouseminen ei ole aina kovin helppoa. Haluan kiittää joukkuetta ehdottomasti voiton lisäksi sinnikkyydestä.

Suomi voitti turnauksen avausottelussaan Latvian maalein 6–1. Suomi kohtaa seuraavaksi sunnuntai-iltana Slovakian.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja