Erdoğan: Turkki ei voi hyväksyä Suomen Nato-jäsenyyttä, sillä valtiontelevisio näyttää terroristijohtajien haastatteluja

Turkin presidentti Erdogan torjui jälleen Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemukset Natoon 2:12
Katso, kuinka Erdoğan perustelee turvallisuushuoliaan Suomen ja Ruotsin suhteen.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vaatii Suomea ja Ruotsia muuttamaan ”valtiontelevisioiden” toimintaansa, jotta Nato-jäsenyys voitaisiin hyväksyä. Valtiontelevisiolla Turkin presidentti viitannee Suomen Yleisradioon ja Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:hn.

Turkin presidentti kommentoi asiaa valtiolliselle uutistoimisto Anadolulle.

– Turkki ei voi hyväksyä Ruotsin Nato-jäsenyyttä, sillä sen valtiontelevisio näyttää terroristijohtajien haastatteluja. Sama koskee Suomea, Erdoğan sanoi Anadolun mukaan.

Aikasemmin Turkki on esittänyt Suomelle ja Ruotsille vaatimuksia, jotka koskevat Suomen ja Ruotsin Turkissa terroristisiksi järjestöiksi luokiteltujen organisaatioiden rahoittamisesta ja tukemisesta. Vaatimukset koskevat muun muassa koskevat kurdien palauttamista. Kurdit ovat YPG:n ja PKK:n jäseniä.

Yle kommentoi: ”Tyypillistä yksinvaltiaan harhaista kuvitelmaa”

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kommentoi Ylellä Erdoganin sanoja.

– Tyypillistä yksinvaltiaan harhaista kuvitelmaa siitä, että maailma muuttuu sillä, että yritetään suitsia mediaa ja sananvapautta.

Ylen mukaan Erdoğanin kommentit eivät vaikuta Yleen millään tavalla.

– Tämähän ei vaikuta meihin millään tavalla. Päinvastoin tämä ehkä osoittaa, kuinka hyvää työtä me teemme, kun yksinvaltiaat hermostuvat, Jokinen jatkaa.

Monet asiantuntijat ovat arvioineet Turkin ehtojen olevan oikeastaan suunnattu Yhdysvaltoja kohtaan. Ne koskevat ase- ja hävittäjäkauppaa.

Lue myös:

    Uusimmat