Epävirallinen Wahlroos-elämäkerta avaa rikastumisen syitä

Tänään julkaistu epävirallinen elämäkerta valottaa talousvaikuttaja Björn "Nalle" Wahlroosin rikastumistarinaa.

Taloustoimittaja Tuomo Pietiläisen ja Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuvan työryhmän kirjoittama elämäkerta käy läpi pankkiirin koko elämän lapsuudesta ja nuoruuden taistolaisvuosista aina vaurastumiseen ja nykypäivään.

Elämäkerran mukaan rikastuminen lähti käyntiin, kun Wahlroos lähti Suomen Yhdyspankista perustamaan investointipankki Mandatumin.

– Hän perusti investointipankin, kokosi sinne unelmajoukkueensa ja neuvotteli mahtavan diilin. Heillä ei käytännössä ollut riskiä lähteä tekemään sitä, sanoo toimittaja Pekka Leiviskä.

Myöhemmin Wahlroos haluttiin ostaa johtamaan ontuvaa valtio-omisteista Sampo-Leoniaa.

Wahlroos tapasi tekijöitä

Epävirallinen elämäkerta tehtiin ilman Björn Wahlroosin suostumusta, mutta hän tapasi kirjan tekijöitä viime viikolla, kun hänelle annettiin kappale kirjasta.

– Se oli tällainen taustakeskustelu, jossa lähes tunnin ajan keskusteltiin, mutta se ei ole julkisesti kerrottavissa, sanoo toimittaja Annina Vainio.

Taloustoimittaja Tuomo Pietiläinen odottaa Wahlroosilta vielä yhtä isoa järjestelyä.

– Saattaa olla, että hänellä on jotain tekemistä esimerkiksi Deutsche Bankin kanssa. Jostain syystä Deutsche Bankin toimitusjohtaja on ainakin jollain kutsuilla ollut samassa pöydässä kuin hän itse. Mutta sen seuraavan ison näytön jälkeen mä luulen, että hän lepäilee Nizzan uima-altaan reunalla ja lueskelee hyvää kansainvälistä talouskirjallisuutta, sanoo Pietiläinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat