Entiseltä neuvonantajalta raju väite: Boris Johnson valehteli parlamentille kohutuista juhlista – pääministeri kiistää eikä aio erota

Boris Johnsonille vaaditaan eroa – näin Britannian pääministeri selitti osallistumista puutarhajuhliin kesken tiukkojen koronarajoitusten 3:18
Boris Johnsonille vaaditaan eroa – näin Britannian pääministeri selitti osallistumista puutarhajuhliin kesken tiukkojen koronarajoitusten

Britannian pääministerin entinen neuvonantaja väittää sosiaalisessa mediassa, että pääministeri Johnson valehtelee kohutuista juhlistaan.

Britannian pääministeri Boris Johnson valehteli parlamentille väittäessään, ettei tiennyt henkilökuntansa suunnitelmista järjestää juhlat koronasulkujen aikana, entinen neuvonantaja sanoo.

Johnsonin entinen neuvonantaja Dominic Cummings esitti väitteensä sosiaalisessa mediassa maanantai-iltana.

Boris Johnson on viime viikkoina ollut kohun keskellä pandemian ajan juhlinnasta. Hän on myöntänyt osallistuneensa yhteen juhlaan keväällä 2020 tiukan koronasulun aikaan.

Johnson pahoitteli tapahtunutta, mutta sanoi ettei tiennyt juhlista etukäteen. Hän myös sanoi, että oli luullut osallistuneensa työtilaisuuteen.

Johnson kiisti valehdelleensa parlamentille tapauksesta ja korosti, ettei kukaan varoittanut häntä, että tilaisuus rikkoisi koronasääntöjä. Hän väisti useita jatkokysymyksiä ja toisti, ettei aio erota ja haluaa odottaa johtopäätösten tekemistä siihen asti, kunnes tapauksesta käynnissä oleva tutkinta on päättynyt.

Pääministeri Boris Johnson sai rajua kritiikkiä juhlistaan 24:00
Katso myös: Pääministeri Boris Johnson saa rajua kritiikkiä juhlistaan

Lue myös:

    Uusimmat