Entiseltä F1-kuskilta selitys Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin erosta: "Ei tuntenut autossa oloaan kotoisaksi"

Bottas kaasutteli viidenneksi Tunturirallissa 0:42
Videolla Valtteri Bottaksen kommentteja Tunturirallin jälkeen.

Mercedes-tallin viime kauden auto ei sopinut erityisen hyvin tallin suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen hanskaan, uskoo entinen F1-kuljettaja Juan Pablo Montoya.

Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton juhli kauden päättyessä jo viidettä maailmanmestaruuttaan, kun voitoitta jääneen suomalaiskuskin oli lopulta tyytyminen kuljettajien sarjan viidenteen sijaan.

Montoya ei usko Bottaksen vaisun kauden olleen kuljettajan itsensä vika. Kolumbialainen epäilee Mercedeksen ajokin sopineen vain paremmin Hamiltonin ajotyyliin.

- On paljon helpompaa tehdä ero, jos tuntee olonsa mukavaksi ajamansa auton ohjaimissa. Saattoi vain olla niin, ettei Bottas tuntenut oloaan kotoisaksi uudessa autossa, mikä tietenkin Lewisin kohdalla toteutui. Silloin näkee äkkiä suuren eron, Montoya puntaroi espanjalaiselle Diario AS:lle.

Ensi kauden kärkitaistelun voimasuhteissa Montoya näkee kaksi suurta kysymysmerkkiä.

- Jos Red Bull voi saavuttaa menestystä yhdessä Hondan kanssa, niin siinä tapauksessa se kykenee myös pitämään yllä tasaista kehitysvauhtia. Toinen kysymys pyörii Ferrarin ja Mercedeksen ympärillä, nimittäin kumpi talleista kykenee laittamaan lähtöruudukkoon parhaan auton, Montoya pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat