Entinen päätoimittaja pahoitteli kohua: "Inhottavaa"

News of the World -lehden entinen päätoimittaja ja mediamoguli Rupert Murdochin oikeana kätenä pidetty Rebekah Brooks on ollut Britannian parlamentin kuultavana.

Hän on pahoitellut News of the World -lehden aiheuttamaa salakuuntelukohua. Brooksin mukaan syytteet siitä, että lehden toimittajat ovat murtautuneet rikosten uhrien puhelinvastaajiin ovat kauhistuttavia.

Hän kuitenkin vakuutti, ettei hänellä tai yhtiön johdolla ollut tietoa kuuntelun laajuudesta. Brooks myös sanoi, ettei ole koskaan maksanut poliisille tietovuodoista.

– Haluaisin esittää oman anteeksipyyntöni, jonka James ja Rupert Murdoch tekivät jo tänään. Väitteet salakuuntelusta ovat hyvin kauhistuttavia ja inhottavia, Brooks kertoi parlamentille.

Brooks joutui vuorollaan vastaamaan parlamentaarisen komitean kysymyksiin, jotka liittyvät suuret mittasuhteet saaneeseen salakuunteluskandaaliin.

Brooks oli News of the Worldin päätoimittaja silloin, kun lehti hakkeroi muun muassa kadonneen teinitytön puhelinvastaajan viestejä. Tyttö löydettiin myöhemmin murhattuna.

Kustannusyhtiö News Corp lakkautti lehden runsas viikko sitten skandaalin takia.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 19.7.2011)

Urkintaskandaali ravistelee Britanniaa - katso Hannu Hallamaan juttu (Kymmenen uutiset 19.7.2011)

(MTV3 - BBC - STT)

Lue myös:

    Uusimmat