Entinen F1-kuski puolustaa bussin alle heitettyä Pierre Gaslya: "Voit todistaa kaikkien olevan väärässä"

Entinen F1-kuljettaja Giedo van der Garde pystyy samaistumaan Red Bullin tylysti Toro Rossolle siirtämän Pierre Gaslyn tilanteeseen. Hollantilainen tarjoaa ranskalaispilotille vankkumattoman tukensa.

Gasly ajoi ensimmäistä Red Bull -kauttaan, mutta jäi sesongin alkupuoliskolla armotta hollantilaistallikaverinsa Max Verstappenin varjoon. Vaikka Red Bullin talipäällikkö Christian Horner vakuutti vielä ennen kesätauon alkua elokuun vaihteessa, että Gasly jatkaa tiimissä kauden loppuun asti, talli heittikin ranskalaisen lopulta niin sanotusti bussin alle. Red Bull nosti Toro Rossolta ranskalaisen tilalle thaikuski Alexander Albonin, kun taas Gasly jatkaa kauttaan Toro Rossolla.

Van der Garden ainoaksi F1-kaudeksi kisakuljettajana jäi sesonki 2013, jonka hän ajoi kehnolla Caterhamilla. Tulokset eivät tuolloin kauden mittaan olleet sitä, mitä talli tai hollantilainen itse olivat odottaneet. Van der Garde kertoo tajunneensa, että kaikki tapahtuu silmänräpäyksessä.

– Yhdessä kisassa kolari, toisessa teknisiä ongelmia ja ennen kuin tiedätkään, olet sellaisen paineen alla, jota et ole koskaan kokenut, van der Garde kuvailee Instagramissa.

– "Se on vain ensimmäinen vuotesi, pysy rauhallisena, olet osoittanut kykysi GP2:ssa, kolikko tulee putoamaan puolellesi uudestaan", hoin itselleni. Sitten puhelin soi. Se oli tiimipomoni, jonka kanssa minulla oli aina ollut hyvä suhde. "Kuuntele, kaveri, jos mokaat seuraavassa kisassa, olet ulkona". Hiljaisuus. Keskustelun loppu.

Van der Garde sanoi kääntäneensä paineen motivaatioksi.

– Seuraava kisa oli Spassa, jossa pääsin Q2:een, ja tiimipomoni halasi minua jälleen. Se on myös formula ykkösiä. 

Vielä viime kaudella Gasly keräsi kehuja Toro Rossolla, mutta nyt hänestä on tullut yleinen sylkykuppi. Ranskalaiskuskin tilanteeseen samaistuva van der Garde kehottaa Gaslya jatkamaan taisteluaan.

– Älä koskaan luovuta. Kerää itseluottamuksesi takaisin ja se flow, jossa olit viime vuonna, ja olen varma, että voit osoittaa kaikkien olevan väärässä, van der Garde paaluttaa.

Lue myös:

    Uusimmat