Entinen F1-kuski ilmaisee suuren huolensa kauden avauskisan alla – "Olen kauhuissani"

Entinen F1-kuljettaja Marcus Ericsson pääsee tänä viikonloppuna jälleen tositoimiin, kun IndyCar-kausi käynnistyy viikonloppuna.

F1-radat kauden 2018 jälkeen jättänyt ruotsalaiskuljettaja Ericsson kilpailee nykyään IndyCar-sarjassa, jonka kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Teksasissa.

Koronaviruspandemia on nostanut varjoja ja uhkia monien eri urheilulajien ylle viime kuukausina, mutta hiljalleen urheilumaailmakin osoittaa heräämisen merkkejä. Ericsson myöntää, että viime viikot ovat olleet henkisesti raskaita, koska hän on halunnut olla avauskisassa terveenä.

– Ongelmana on, että sitä on niin pirun varovainen kaikessa. Olen asunut kämpässäni kymmenen viikkoa ja pitänyt kokouksia vain netissä. Meidät testataan ennen kuin astumme koneeseen. Olen kauhuissani, että saan tartunnan ennen sitä, Ericsson toteaa Aftonbladetille.

Kauden alkamiseksi on tehty useita erityisvalmisteluja. Harjoitukset ja aika-ajot ajetaan yhden päivän aikana ja tiimit ja kuljettajat testataan tarkasti ennen kuin he lentävät kisapaikalle. Tallien työntekijät pidetään erillään toisistaan koko viikonlopun ajan. Sunnuntain kilpailun jälkeen he lentävät takaisin Indianapolisiin.

Koronaviruksen vuoksi kuljettajat Ericsson etunenässä eivät ole päässeet harjoittamaan ajotaitojaan kuin korkeintaan omissa simulaattoreissaan. Paluuta radalle odotetaan vesi kielellä, mutta Ericsson tiedostaa myös ilmassa leijuvat realiteetit.

– Haluan kilpailla jälleen ja teen kaikkeni menestyäkseni. Minulla ei ole ollut yhtä pitkää taukoa sen jälkeen kuin aloitin kartingin 8-vuotiaana, Ericsson kertoo.

– Samaan aikaan olen hyvin tietoinen siitä, että vaikka tekisin kaikkeni, ei ole takeita mistään. Etenemme viikko kerrallaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja