Mainos

Ensimmäiset uudet valtiosihteerit virkoihin

Viisi uutta poliittista valtiosihteeriä aloitti viroissaan tänään.

Valtioneuvoston linna

Valtioneuvosto nimitti tänään istunnossaan yhteensä kuusi valtiosihteeriä. Heistä viiden toimikausi alkoi heti.

Uusissa tehtävissään aloittivat sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) valtiosihteeri Kari Salmi, alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) valtiosihteeri Antti Mykkänen, valtiovarainministeri Antti Kalliomäen (sd.) valtiosihteeri Pertti Rauhio, liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen (sd.) valtiosihteeri Perttu Puro ja kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) valtiosihteeri Anssi Paasivirta.

Myös ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin (r.) avustajaksi nimitettiin valtiosihteeri. Stefan Wallin aloittaa uudessaan virassaan kuitenkin vasta maaliskuun alussa. Kolme valtiosihteeriä on vielä nimittämättä. Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen (sd.) toimikaudeksi nimitetään johtaja Leila Kostiainen STTK:sta.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän (kesk.) ja maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan (kesk.) valinnat ovat vielä kesken. Keskustassa on ilmeisesti paineita sen puolesta, että ainakin toinen näistä olisi nainen.

Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikauden ajaksi. Hän on suoraan ministerin alaisuudessa ja ministerin luottamuksen varassa toimiva virkamies, joka avustaa poliittiseen ohjaukseen ja asioiden sisällölliseen valmisteluun liittyvissä tehtävissä.

Valtiosihteeri voi osallistua ministerin sijaisena asioita valmisteleviin ministerityöryhmiin ja -valiokuntiin, ei kuitenkaan lakisääteisiin ministerivaliokuntiin. Valtiosihteeri avustaa ministeriä kansainvälisten tehtävien ja etenkin EU-asioiden valmistelussa.

Valtiosihteerien nimitykset ovat poliittisia valintoja. Virkoihin ei voi julkisesti hakea, eikä niihin ole muodollisia pätevyysvaatimuksia. Hallituksessa sovittiin, että nykyiseen hallitukseen tulee yhdeksän uutta valtiosihteeriä. Sekä keskustalle että SDP:lle tulee neljä valtiosihteeriä. RKP sai yhden. Vanhastaan valtioneuvoston kansliassa on korkeintaan pääministerin toimikaudeksi nimitettävä valtiosihteeri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.