Mainos

Ensimmäinen Windows 2000 -virus löytynyt

Virusten kirjoittajat terrorisoivat jo tuleviakin käyttöjärjestelmiä.

Tietokoneen monitori

Ensimmäinen Windows 2000 -virus on löytynyt. Windows 2000 on Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä, jonka odotetaan tulevan myyntiin myöhemmin tänä keväänä. Uusi virus tunnetaan nimellä Win2K.Inta tai Win2000.Instal. Viruksen on kirjoittanut mitä ilmeisimmin 29A-niminen virusryhmä. Uusi virus toimii vain Windows 2000 -järjestelmässä. Se ei tartu nykyisiin Windows-versiohin, kertoo F-Secure yhtiö tiedotteessaan.

F-Secure ei ole toistaiseksi saanut ilmoituksia siitä, että Win2K.Inta-virus olisi ehtinyt levitä vapaasti. Yhtiö ei myöskään pidä virusta kovin suurena uhkana tietojärjestelmille. Merkittävää sen sijaan on, että virus pystyy leviämään uuden, virallisesti julkaisemattoman käyttöjärjestelmän kautta.

Win2K.Inta tarttuu ohjelmatiedostoihin ja leviää niiden mukana tietokoneesta toiseen. Tartunnan saaneiden tiedostojen koko ei kuitenkaan kasva. Virus voi levitä EXE, COM, DLL, ACM, AX, CNV, CPL, DRV, MPD, OCX, PCI, SCR,SYS, TSP, TLB, VWP, WPC ja MSI -tyyppisten tiedostojen mukana. Joukossa on useita tiedostotyyppejä, jotka eivät ole aiemmin olleet herkkiä virustartunnoille. Uusi virus pystyy mm. analysoimaan Microsoft Windows Installer -tiedostot (MSI), muuttamaan ne upotetuiksi ohjelmiksi ja tarttumaan niihin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.