Ensimmäinen joulu anoppilassa? Näin autat rakastasi selviämään!

Oletko tuomassa rakkaasi ensi kertaa joulun viettoon vanhempiesi luokse? Asiantuntija antaa vinkit sopuisaan jouluun.

Hermostuttaako uuden rakkaan tuominen joulun viettoon vanhempiesi ja muun perheen luokse? Ihmissuhdeasiantuntija ja Think & Date Like a Man -kirjan kirjoittaja April Masini jakaa Sheknows.com-sivustolla vinkkinsä siihen, kuinka autat puolisoasi pärjäämään ja itseäsi pysymään stressittömänä. Nappaa vinkit konfliktittomaan jouluun!

Ole realistinen

Vanhempasi eivät ole täydellisiä – kuten muukaan perheesi. Heissä on vikoja niin kuin kaikissa muissakin (sinä mukaan lukien). Joulunne ei tarvitse olla suoraan kuin idyllisestä kokoperheen elokuvasta. Jos odotat jotain sen kaltaista, saatat joutua pettymään – joten ole realistinen sen suhteen, mitä voi tapahtua tai jäädä tapahtumatta joulun aikaan.

Luovu kiukuttelusta

Jos perheesi sanoo jotain provosoivaa tai peräti loukkaavaa – tahallaan tai vahingossa – älä nouse puolustuskannalle tai hyökkää takaisin. Parhaiten toimit, kun et lähde juttuun mukaan. Harjoittele vaikkapa etukäteen sanomaan asioita, kuten: "Tiedän, että ilmapiiri voi tuntua jännittyneeltä, mutta olen iloinen, että voimme kaikki olla yhdessä." Tämäntyyppinen lause voi auttaa nollaamaan tilanteen. Jos tilanne näyttää toivottomalta, poistu hetkeksi huoneesta muualle rauhoittumaan.

Älä stressaa

Vältä laittamasta liian paljon paineita yhteen vierailuun. Ajattele vierailua yhtenä muiden, tulevien vierailujen joukossa. Jos sinun on lopetettava illanvietto lyhyeen, koska tunnelma on liian kireä, ole ymmärtäväinen ja näe lasi puoliksi täytenä. Ainakin selvisitte puoliväliin asti visiittiä! Kaikki ei välttämättä mene täydellisesti vain siksi, että on joulu.

Kuvittele olevasi muualla kylässä

Vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon – ja ne saattavat johtaa kinasteluun. Kuvittele, että olisit kylässä tuntemattoman perheen luona – miten silloin käyttäytyisit? Vie lahja illan emännälle, tarjoudu auttamaan keittiössä, kata pöytä. Kohtele perhettäsi kuin olisit kohtelias vieras ja nosta vähän rimaa. Yksinkertainen muutos omassa käytöksessäsi saattaa auttaa muuta perhettäsi kommunikoimaan paremmin.

Lähde: Sheknows.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja