Ensimmäinen eurooppalaisjohtaja tapaa Putinin Ukrainan sodan aikana

Kiovassa viikonloppuna vieraillut Itävallan liittokansleri Karl Nehammer tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa.

Nehammer on ensimmäinen eurooppalainen poliittinen johtaja, joka tapaa Putinin kasvokkain Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan.

Lauantaina Nehammer vieraili Kiovassa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin luona.

Nehammerin tiedottajan mukaan tämänpäiväisen tapaamisen tarkoituksena on edesauttaa vuoropuhelua Venäjän ja lännen välillä. Tiedottajan mukaan tapaamisesta on informoitu Zelenskyiä, EU:ta sekä Saksan hallitusta.

Nehammer oli järjestänyt tapaamisen omasta aloitteestaan. Tiedottajan mukaan liittokansleri haluaa "tehdä kaikkensa, jotta osapuolet voisivat edistyä kohti rauhaa", siinäkin tapauksessa että mahdollisuudet siihen ovat niukat.

Putinin tapaamisesta on tullut poliittisesti hyvin hankalaa monille länsijohtajille sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa 24. helmikuuta. Muutamat heistä, kuten Saksan liittokansleri Olaf Scholz, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Suomen presidentti Sauli Niinistö, ovat kuitenkin pitäneet yhteyttä Venäjän presidenttiin puhelimitse.

Itävalta on EU:n jäsenmaa, mutta ei kuulu Natoon.

Lue myös:

    Uusimmat